Hava Durumu

ALES/2 sınavı saat kaçta başlayacak/sona erecek?

Yılda üç kez gerçekleştirilen ALES sınavının ikincisi 19 Eylül'de gerçekleştirilecek. Akademik kariyer hedefleyen adayları yakından ilgilendiren ALES sınavı öncesinde sınava katılım sağlayacak olan adaylar sınavın başlangıç saatini ve kaç saat süreceğine dair detayları araştırmaya devam ediyor. Peki ALES sınavı saat kaçta başlayacak?

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2021 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2021 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ALES/2 sınavı saat kaçta başlayacak/sona erecek?

Akademik kariyer hedefleyen adayları yakından ilgilendiren ALES sınavının ikincisi ÖSYM tarafından 19 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava katılım sağlayacak olan adaylar sınavın başlangıç saati ve kaç saat süreceğine dair bilgileri araştırmaya devam ediyor.

ALES SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK/SONA ERECEK?

ALES/2 sınavı saat 10:15'te başlayacak. 10:00'dan sonra sınav bina ve salonlarına adaylar alınmayacak. ALES sınavı 150 dakika sürecek. 12:45'te ALES sınavının sona ermesinin ardından sınav soru ve cevaplarının adayların erişimine açılması bekleniyor.

ALES SINAVINDA HANGİ SORULAR ADAYLARA YÖNETİLECEK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

ALES/2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES/2 sonuçları 14 Ekim 2021 tarihinde sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden adayların erişimine açılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.