Hava Durumu

Alexa corona virüsü ile ilgili bilgi verecek

Corona virüsü (covid-19) salgınının artmaya devam ettiği görülüyor. Dünya çapında vaka sayılarının çok olduğu ve ölüm oranlarının da artığı görülüyor. Salgının bir süre daha devam edeceği öngörülüyor. Bu dönemde kendilerini hasta hissedip, kafasında soru işareti olan insanlar Amazon Alexa'dan yardım alabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2020 00:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2020 00:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alexa corona virüsü ile ilgili bilgi verecek

Alexa, her zaman kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya ve destek olmaya çalışan bir sanal asistan. Yapay zekaya sahip asistan, zorlu salgın döneminde de kullanıcılarına yardım etmeye çalışacak.

Özellikle, hastanelere gitmenin virüs bakımından çok büyük risk taşıdığı biliniyor. Bu nedenle insanlar kendilerinde bazı semptomlar görmelerine rağmen, dışarıya çıkıp, doktora görünmek riskine girmek istemeyebilirler. Artık dışarıda test yaptırmadan önce virüs taşıma riskinin olup olmadığı Alexa'ya danışılabilecek.

Akıllı asistana "Corona virüsü taşıdığımı düşünüyorsam ne yapmalıyım?" ya da "covid-19 taşıyorsam ne yapabilirim?" tarzında sorular sorulduğunda yapay zeka otomatik olarak hızlı bir risk değerlendirmesi yapacak.

Seyahat geçmişinden semptomlara kadar genel bir durum değerlendirmesi gerçekleştirecek. Hastalık Önleme Merkezi'nin rehberliğine göre oluşturulan bilgilere dayanarak kişilerden gelen verilerle resmi sağlık kuruluşlarının bilgilerini karşılaştırıp önerilerde bulunacak. Özellik şimdilik sadece Amerika ve Japonya'da geçerli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.