Hava Durumu

Ali Efe Işık: Önceliğim Bursaspor

Geçtiğimiz yılı Frutti Extra Bursaspor forması ile Basketbol Gençler Ligi'ni 25.1 ortalama ile sayı kralı olarak tamamlayan genç basketbolcu Ali Efe Işık, "Hedeflerim çok büyük. Şu an için Amerika'ya gitme durumum belirsiz. Ancak Türkiye'de kalırsam önceliğim Bursaspor olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ali Efe Işık: Önceliğim Bursaspor

HABER: SAMET ZİNCİROĞULLARI

Frutti Extra Bursaspor'un genç oyuncusu Ali Efe Işık, Bursa Hakimiyet Gazetesi'ne konuştu. Geçtiğimiz sezon 3 yıllık ABD macerasının ardından Bursa'ya dönen ve sonrasında Basketbol Gençler Ligi'nde Yeşil Beyazlı forma ile fark yaratıp 25.1 sayı ortalaması tutturan 20 yaşında oyuncu hedeflerinin çok büyük olduğunu söyledi. Bursaspor döneminin verimli geçtiğini beliren genç oyuncu, "Bu sezon az maç oldu ama gençler ligi bana çok şey öğretti. Kendimi geliştirebilmem için bir fırsattı" dedi.

KENDİMİ KANITLAYACAĞIM

Küçük yaşta ABD'ye hem okul hem de basketbol eğitimi görmek için giden ve 3 yıl boyunca orada kalan Ali Efe Işık ise şu anda kariyer durumunun tam olarak belli olmadığı ancak Türkiye'de devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Işık, "ABD'ye gidip gitmeyeceğim belirsiz. Türkiye'de kalma ihtimalim çok yüksek. Burada basketbol oynamaya karar verirsem önceliğim Bursaspor olacak. Böyle büyük bir camiada süre alıp, kendimi kanıtlayabileceğimi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

ABD'de sistem farklı

"16 yaşında ABD'ye gidince önce biraz afalladım. Çünkü orası organi-zasyon ve fiziksel seviye olarak çok ileride. 3 senelik serüven bana çok şey kattı. Orada kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Türkiye'de dersleriniz kötü olsa bile oynayabiliyorsunuz. ABD'de basketbol oynamak için ders notlarınızın da iyi olması gerekiyor."

Alimpijevic ile konuştum

A Takım ile antrenmanlara çıktığımda koçumuz Dusan Alimpijevic ile konuştum. Bana "Burada mutlaka kal. Seni oynatacağım ve maçlarda düzenli olarak süre vereceğim" dedi. Süreç ne gösterir bilmiyorum ama koçumuzun yaklaşımı pozitifti. Önümüzdeki aylarda geleceğim hakkındaki durumlar belli olacak.

Hedefi milli takım

Şu an 20 yaşındayım. Önümdeki 1-2 yıllık süreç çok önemli. Düzenli oynamaya ihtiyacım var. Eğer her şey planladığım gibi giderse en büyük hayalim milli takımda oynamak. Çok çalışırsam hedeflerime ulaşacağımı düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.