Hava Durumu

Alinur Aktaş: Adayım yok Kongreye katılmayacağım

Alinur Aktaş Sönmez Medya aracılığıyla yaklaşan genel kurul öncesi Bursaspor camiasına seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alinur Aktaş: Adayım yok Kongreye katılmayacağım

ÖZEL HABER: TOLGA ÖZTAŞ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Sönmez Medya'ya özel demeç verdi. "Kulüp yönetmek kanun gereği benim işim değil" diyen Aktaş Bursaspor'un kongresine katılmayacağını açıkladı. Alinur Aktaş, kullandığı cümlelerde Ankara, İzmir ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarını da örnek gösterdi.

MANSUR YAVAŞ'LA İLGİLİ YAZAN VAR MI?

Bursaspor'da 5 Haziran'da yapılacak olağan genel kurul için öncesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Sönmez Medya'nın sorularını yanıtladı. Bugüne kadar Bursaspor'a destek olduklarını belirten Aktaş bu konunun yanlış yere geldiğine vurgu yaptı. Diğer büyükşehirlerdeki duruma örnek veren Alinur Aktaş, "Ben büyükşehir belediye başkanıyım. Türkiye'deki bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla da sohbet ediyorum. Ankara'nın iki profesyonel takımı da Süper Lig'den düştü. Bir tane sosyal medya hesabında Mansur Yavaş'la alakalı bir şey bulmanız mümkün değil. Adana'da Zeydan Karalar'ın Adanaspor'la da Adana Demirspor'la da hiçbir alakası yok. Tunç Soyer'in de ne Karşıyaka'yla ne Altay'la hiçbir alakası yok. Ama 3,5 yıldır ben biliyorum ki bu şehirde beni çeviren yaşlı, genç bana Bursaspor'u soruyor." diye konuştu.

BENİM DÜN DE BUGÜN DE ADAYIM YOK

Kanun gereği belediye başkanlarının profesyonel kulüp idare edemeyeceklerine dikkat çeken ve "Benim adayım yok" diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kanun gereği belediye başkanları profesyonel kulüp idare etmezler. Profesyonel kulüpte yönetici olamazlar. Ama bu şehirde böyle bir algı var. Biz dün de desteklerimizi, katkılarımızı verdik. Bundan sonraki süreçte de elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalışırız. Benim dün de adayım yoktu. Bugün de adayım yok. Zor bir süreç. Niyetlenen arkadaşlar var. Allah yardımcıları olsun. Rakamın büyüklüğü ortada. Ben sadece beni arayan ve soran herkese şunu ifade ettim; bu işin hiç şakası yok. Bu iş genel bir mutabakat gerektirir. Bütün Bursa'nın bu sürece destek vereceği bir ortamın oluşturulması gerekir. Bu bireysel çabalarla çözülebilecek bir sorun değil." ifadelerini kullandı.

TARAFSIZIM KONGREYE KATILMAYACAĞIM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklamalarının son bölümünde çarpıcı ifadeler kullandı. Kongreye aday olarak girecek kişilere başarılar dileyen Aktaş, genel kurula katılmayacağını da ilk kez deklare etti. Alinur aktaş, "Kimilerine göre 600, kimilerine göre 800 milyon liralık külliyatta bir borçtan bahsediliyor. Dolayısıyla talip olan arkadaşlara kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Madem kendilerine göre hesaplarını, kitaplarını yaptılar yola çıktılar. İnşallah muvaffak olurlar. Olurlarsa da kendileri de Bursaspor da bu işten istifade eder. Ama sürecin çok kolay olmadığını tekrardan söylemek istiyorum. Dolayısıyla da farklı adaylar olduğu için de benim çok da yorum yapmam şık düşmez açıkçası. Tarafsızlığımı ortaya koyma adına da ben kongreye katılmayacağımı buradan ifade etmek istiyorum. Adaylara da başarılar diliyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.