Hava Durumu

Alo Moloz Hattı hizmete başladı

Bursa'nın İnegöl Belediyesi, vatandaşların inşaat veya tadilattan çıkan molozlarını bir telefonla alacak. "Bir yandan rutin temizlik işlerimizi yaparken, bir yandan da halkımızın hassas olduğu konulara sessiz kalmıyoruz" diyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, halka sıkıntı veren konuları bir bir ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alo Moloz Hattı hizmete başladı

Belediye çöple birlikte molozları almadığı için evinde ya da işyerinde tadilat işi yapan vatandaşların molozları nereye dökeceği konusunda zorlandığını kaydeden Şahin, "Vatandaşlarımız böyle bir durumda normalde kendi imkânlarıyla düzenli katı atık depolama alanına molozlarını götürmeleri gerekirken, bu yöntemi tercih etmeyip boş arsalara, çevre köylere ya da dere kenarlarına molozlarını döküyordu. Bunun önüne geçilemedi. İnegöl Belediyesi olarak tüm bu sıkıntıları gidermek için Alo Moloz Hattı'nı kurduk. Bu hat sayesinde vatandaşlarımız inşaat, veya tadilat atıklarını bir alo demek suretiyle bertaraf edecekler" dedi.

Vatandaşların çıkan molozları 30 kilograma kadar çuvallara doldurup, çuval başına 2 TL ödemek suretiyle belediyeye verebileceklerini söyleyen Şahin, vatandaşların moloz taşıma bedellerini İnegöl Belediyesi tahsilât servislerinden birine yatırmaları ve atıkları teslim almaya gelen ekiplere makbuzlarını ibra etmelerinin yeterli olacağını söyledi.

444 11 03 numaralı hattın mesai saatleri içerisinde istenilen zamanda aranabileceğini kaydeden Şahin, bunun için özel bir araç dizayn edildiğini, aracın 5 ton yük taşıma kapasitesine sahip olduğunu, maliyetinin ise yaklaşık 150 Bin TL olduğunu belirtti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.