Hava Durumu

Ani bastıran yağmur Bursalıları zora soktu

Bursa'da öğleden sonra etkili olan sağanak yağmur şehir merkezinde vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2013 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2013 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ani bastıran yağmur Bursalıları zora soktu

Sabah saatlerinde güneşli bir yaz gününe uyanan Bursalılar, öğle saatlerinde sakin geçen havanın aniden kararması ile sağnak yağışla karşılaştı. Metorolojinin bölgede aralıklı sağanak yağış ikazına rağmen kısa kollu yazlık kıyafetlerle tedbirsiz sokağa çıkanlar aniden bastıran yağmurda ıslandı. Özellikle otobüs durakları, Bursaray istasyonları ve iş merkezleri tedbirsiz hareket edenlerin sığınak noktası oldu.
Bu arada Cumhuriyet Meydanı'nda sürücüler T-1 hattı sebebiyle yükselen yolun arkasında gölete dönüşen su birikintisinde araçları ile mahsur kaldı. Özellikle T 1 hattı sebebiyle yükselen su birikintisinde benzinli araçlar stop etti. Setbaşı'na doğru gidişin tek şeride inmesi ile valilik önünde trafik birikti. Bu arada, İnönü Caddesi'nde kanalizasyon şebekesinin yetersiz kalması ile rögarlar taştı. Caddeyi lağım kokusu kapladı. Yolun karşısına geçmek isteyenler lağım sularına battı. Gökdere'de ise Yeşil tarafındaki sokaklardan gelen yağmur suları sel oluşturdu. Meydancık'tan Setbaşı'na çıkmaya çalışan araçlar güçlükle yol alabildi. Şehrin meyilli sokaklarında aşırı yağışla birlikte yoğun akıntılar görüldü. Kanalizasyonlardan fışkıran sular da halk sağlığını tehdit etti.
Öğleden sonra bir saatlik sağanakta metrekareye 25 kilo yağış düştü. Bursa ovasındaki çiftçiler yağan yağmura sevinirken, çilek ve kiraz üreticileri son yağışlarla mağdur oldu. Kirazlarda ürün çatlakları meydana gelmesinden korkulurken, tonlarca çilek yağmurdan zarar gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.