Hava Durumu

Aşı vizesiyle seyahat önerisine Alman hükümetinden destek

Merkel hükümeti, AB zirvesinde tartışılan Avrupa içinde dijital aşı pasaportu ve vizesiyle seyahat edilmesi çözümünü desteklediğini duyurdu. Bu kapsamda verilecek aşı sertifikasının gündelik hayatın bir parçası olması ve örneğin restoranlara girişte kullanılması da değerlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aşı vizesiyle seyahat önerisine Alman hükümetinden destek

Koronavirüs pandemisi döneminde alınacak önlemler arasına seyahat edenlerin aşı olduğunu kanıtlayan dijital pasaport ve vizenin dahil edilmesi fikrinin AB zirvesinde benimsenmesi sonrası Almanya hükümeti de bu çözümü desteklediğini duyurdu. Angele Merkel'in başbakanlığındaki hükümetin korona kabinesi toplantısının ardından açıklamalar yapan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, aşı olanlara dijital aşı sertifikası verilmesi ve AB zirvesinde ağırlık kazanan dijital aşı pasaportu ve vizesiyle seyahat edilmesi çözümünü desteklediğini belirtti.

Ocak ayındaki AB zirvesinde üye devletler, aşı olunduğunu kanıtlayan sertifika üzerinden seyahat önerisinin ana hatlarını ele almış, sadece tıbbi amaçlara hizmet etmesi gerektiği vurgulanan bu uygulama konusunda karar vermeyi sonraki zirveye bırakmıştı. Bu kapsamda aşı sertifikasının gündelik hayatın da bir parçası olması ve örneğin restoranlara girişte kullanılması da tartışılıyor.

Aşı vizesi, AB dışından gelecekler için de aşının şart koşulması anlamına geliyor

Merkel hükümeti, şimdiki halde, aşılananların korona kısıtlamalarından muaf tutulmasını ihtimaller arasında değerlendirmiyor, bunun gündeme gelebilmesi için öncelikle aşılanmamışların aşı olmuşların küçük bir kesitine bile olsa virüs bulaştırıp bulaştırmayacağının kesinliğe kavuşturulması gerektiğini belirtiyor.

Almanya'da dünden itibaren 10 eyalette anaokulları ve ilkokullar yeniden açılırken, koronavirüs vaka sayıları tekrar artışa geçti ve bulaşma katsayısını ifade eden haftalık R değeri uzun süre sonra yeniden 1'in üzerine çıktı. Seibert, bu duruma dikkat çekerek kısıtlamalar gevşetirken çok dikkatli hareket etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.