Hava Durumu

Atalay DDK raporunu değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Atalay, DDK'nın 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüyle ilgili raporunu değerlendirdi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2012 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Atalay DDK raporunu değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, DDK'nın Özal'ın vefatına ilişkin raporundaki tespitleri nasıl değerlendirdiği ve bundan sonra nasıl bir süreç yaşanabileceğine ilişkin soru üzerine Atalay, ''Devlet Denetleme Kurulu eminim titiz bir çalışma yapmıştır. İşte bütün bunlar artık yargı kanalıyla, herhalde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gidiyor. Orası bu rapor üzerinden yürüyerek incelemesini yapacak. Sonuçta bir değerlendirme de onlar yapmış olacaklar. O sürecin içinde yargı yoluyla devam edilecek'' diye konuştu.

Seçmeli Kürtçe dersi çok önemli bir adım
Atalay, yeni eğitim yılında Kürtçe'nin yanı sıra Arapça gibi dillerin de seçmeli ders olarak okutulacağını belirterek, ''Biz yeni bir adım attık. Bu, çok önemli bir adım. Bu kültürel haklar, çoğulcu yapıyı oluşturmak için attığımız en önemli adımdır. Bunun çok büyük ferahlık ve rahatlık getireceğine inanıyorum. Bunlardan korkmamak lazım'' dedi.

Demirel 28 Şubat'ın koordinatörü
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 28 Şubat sürecinde çok büyük rolü olduğunu belirterek, ''28 Şubat sürecinin bir anlamda koordinatörüdür'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.