Hava Durumu

Atatürk Stadı'ndaki puan kayıpları devam ediyor

Süper Lig’in 14. haftasında Başkent ekibi Gençlerbirliği ile karşılaşan Bursaspor, etkili oynadığı maçtan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Yeşil Beyazlılar bu sonuçla evindeki kötü gidişata devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2013 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2013 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atatürk Stadı'ndaki puan kayıpları devam ediyor

Bursaspor evinde oynadığı maçta Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Timsah maça etkili başladı. Yeşil Beyazlılar ön alanda baskı kurarken, 12.dakikada önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Sestak’ın soldan ortasında topa vuran Belluschi’nin şutu az farkla auta çıktı. 17’de Tosic’in atağında Basser topa elle müdahale edince maçın hakemi Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Jimmy Durmaz’ın penaltı vuruşunda top auta çıktı. İlerleyen dakikalarda maç orta sahada sıkışırken, her iki ekip de savunma arkasına adam kaçırarak pozisyon bulmaya çalıştı. 38.dakikada Taiwo’nun kullandığı serbest vuruşta İbrahim çok iyi bir kafa vuruşu yaptı ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

BASKI SONUÇ GETİRMEDİ

İlk yarının son dakikaları Gençlerbirliği baskısıyla geçerken devre de 0-0 sona erdi. Timsah ikinci yarıya daha baskılı başladı. 52.dakikada Belluschi’nin kullandığı korneri savunma uzaklaştırırken, ceza alanı dışında bulunan Taiwo mükemmel vurdu ancak Zec çizgi üzerinden topu çıkardı. Belluschi ile etkisiz şutlar atan Yeşil Beyazlılar en tehlikeli atağını 79’da gerçekleştirdi. Ferhat’ın ortasında topa istediği gibi vuramayan Sestak, önemli bir fırsattan yararlanamadı. Timsah’ın son dakikalardaki baskısı da sonuç vermedi ve Yeşil Beyazlılar 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Tekte kaldık

Bursaspor Atatürk Stadı’nda kötü sonuçlar almaya devam ediyor. 14 haftalık periyodun 7’sinde evinde oynayan Yeşil Beyazlılar sadece Kayserispor’u 2-0’lık skorla mağlup etti. Timsah Galatasaray, Akhisar Belediyesi, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği ile berabere kalırken, Beşiktaş ile Fenerbahçe’ye yenildi. Bursaspor evinde oynadığı karşılaşmalarda 6 kez ağları havalandırırken, kalesinde 8 gol gördü.

İlk kez yenişemediler

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ile Gençlerbirliği’nin çalıştırıcısı Mehmet Özdilek, 5.kez karşı karşıya geldi. İki teknik adam arasındaki maçlarda Daum’un 2 galibiyeti 2 de yenilgisi vardı. İki çalıştırıcı 5.maçta ilk kez beraberlik aldılar.

Kazım cezalı

Bursaspor’a geldiği günden bu yana oynadığı futbolla takdir toplayan Colin Kazım, karşılaşmanın 74.dakikasında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu Yeşil Beyazlılar’ın Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

Yönetime tepki

Karşılaşmanın ardından Atatürk Stadı'ndan ayrılan taraftarlar protokol tribünün çıkış kapısının olduğu bölmünden geçerken Erkan Körüstan yönetimini protesto etti. Taraftarlar, “Yönetimi istifa” diye bağırdı.

Beraberlik serisi devam etti

Bursaspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan son 4 maç da berabere sona erdi. 2011-2012 sezonunun ikinci yarısındaki maç 2-2 sona ermişti. Geçen sezon oynanan 2 mücadele 0-0 ve 2-2’lik skorlarla sona ermişti. Öte yandan BursasporBaşkent ekibine yenilmeme serisini 8 karşılaşmaya çıkardı. Gençlerbirliği son olarak 2009-2010 sezonunda Bursa’da Yeşil Beyazlılar’ı 2-1’le geçmiş, sonraki 8 karşılaşmada Timsah 5 beraberlik, 3 galibiyet almıştı.

Markaj’ı kaçırmayın

AS TV'nin ekran klasiği Markaj bu hafta yine dopdolu. Bursaspor'un Gençlerbirliği'yle 0-0 berabere kaldığı maçın konuşulacağı program saat 20.30'da başlayacak. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sunacağı Markaj'ın konukları Ahmet Suphi Evke, Adem Vural, Erkan Öncel ve Levent Batur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.