Hava Durumu

Au Revoir Sarkozy!

Fransa’nın çok tartışılan Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, seçimi kaybetti. Sosyalist aday Francois Hollande, Elysee Sarayı’nın yeni sakini oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Au Revoir Sarkozy!
Tüm dünyanın gözlerini diktiği Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sürpriz çıkmadı. Türkiye karşıtı söylemleriyle çok tartışılan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, koltuğunu Sosyalist aday Francois Hollande’a kaptırdı. İlk belirlemelere göre oyların yüzde 52’sini kazanan Hollande, yüzde 48’de kalan Sarkozy’yi geride bırakarak Elysee Sarayı’nın yeni sahibi oldu. İlk sonuçların açıklanmasının ardından yenilgiyi kabul eden Sarkozy, "Artık Francois Hollande’a saygı göstermekten başka yapacak bir şey kalmadı. O Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı" ifadelerini kullandı.

İLK İCRAAT TÜRKİYE
Fransa’nın çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Francois Hollande’ın Türkiye’ye mesaj gönderdi. Hollande'ın Türk toplumu adına Paris Anadolu Kültür Merkezi başkanı Demir Önger'e yazdığı mektupta Avrupa Birliği müzakerelerine destek mesajı dikkat çekti. Hollande mektupunda "Türkiye ile ilişkileri düzelteceğim" mesajı verdi. Önger, içerikle ilgili olarak, "Hollande ‘Madem ki Türkiye ile Avrupa Birliği arasında müzakereler başladı, bu müzakerelerin devamını istiyorum’ diyor. ‘Etnik veya dinsel ayrım yapmam söz konusu değil’ diyor" ifadelerini kullandı.


Erdoğan: Tatile çık

Fransa’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da soruldu. İktidarı boyunca Türkiye karşıtı söylemleriyle tanınan Nicolas Sarkozy’nin seçimi kaybetmesinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Nicolas Sarkozy verdiği sözü tutsun ve tatile çıksın" yorumunda bulundu.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.