Hava Durumu

Avangard balistik füzesi aktif hale getirildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dünyada benzerinin olmadığını söylediği ve sesten 27 kat daha hızlı ilerleyebilen Avangard balistik füzesi yer altındaki hangara yerleştirilerek aktif hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2020 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2020 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avangard balistik füzesi aktif hale getirildi

Rusya'nın 2018 yılında testlerini başarıyla gerçekleştirdiği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in testleri izlerken "yenilmez" olarak yorumladığı Avangard kıtalararası balistik füzesi geçtiğimiz yıl Rus ordusunun envanterine girmişti.

SINIFININ EN GELİŞMİŞ BALİSTİK FÜZESİ

Sesten 27 kat daha hızlı ilerleyen aynı zamanda dikey ve yatay pozisyonda ilerleyerek sınıfının en gelişmiş balistik füzesi olma özelliği taşıyan füze sistemi Rus ordusu tarafından aktif hale getirildi. Rusya tarafından 24-26 Kasım 2019 tarihlerinde Yeni START anlaşması prosedürlerine uygun olarak ABD denetim grubuna gönderilen füze sistemi ile ilgili Rus ordusu harekete geçti.

DİĞER ÜLKELERİN SAVUNMA SİSTEMLERİNİ DELEBİLİYOR

ABD ve Rusya arasında hala görüşmeleri devam eden fakat bir ilerleme kaydedilemeyen Yeni START anlaşmasının bitiş tarihi olan Şubat 2021 tarihine az bir süre kala Rus ordusu Avangard füze sistemini aktif hale getirdi. Diğer ülkelerin füze savunma sistemlerini delebilen, bu sistemleri imha edebilme özelliği taşıdığı savunulan Avangard kıtalararası füze sistemi başkent Moskova'nın bin 478 km güneyinde Ural Nehri kıyısında bulunan Orenburg Bölgesi'ne konuşlandırıldı. Rusya Savunma Bakanlığı füze sistemlerinin yer altındaki hangara yerleştirilme sürecinin birkaç saat sürdüğünü duyururken aynı zamanda füze sisteminin kurulmasının Rusya ordusunun 2020 yılı faaliyetlerinde yer aldığını aktarıldı.

PUTİN, "DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK" SÖZLERİYLE TANITMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hipersonik başlığa sahip "Avangard" kıtalar arası hipersonik füzenin özellikleriyle ilgili ayrıntıları paylaşmıştı. Füzenin tasarlayıcısı Gerbert Yefremov ile video konferans yoluyla görüşen Putin, Rus "Avangard" füzesinin dünyada benzeri olmadığını söylemişti. Putin, ses hızından 27 kat hızlı ilerleyen füzenin yatay ve dikey olarak yön değiştirebildiği bilgisini aktarmıştı. Ülkesinin, tarihte ilk kez dünyanın en gelişmiş silahına sahip olduğunu belirten Putin, ABD'nin Anti-Balistik Füze Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından, Rusya'nın hipersonik silahlar üretmek zorunda kaldığını kaydetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.