Hava Durumu

Avcılık Kulübü'nde çatışma: 1 ölü

Bursa'da bir kişi, 2 gün önce tartıştığı kişiler tarafından yaylım ateşine tutuldu. Tabancası tutukluk yapınca Avcılık Atıcılık Kulübüne sığınan şahıs, vurularak hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2013 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2013 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avcılık Kulübü'nde çatışma: 1 ölü

Olay, akşam saatlerinde Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi Kurt Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evli 2 çocuk babası Orhan Buyak aynı mahalleden arkadaşı olduğu öğrenilen H.D.'nin otomobilinde H.D. ve yanlarında bulunan 2 kişi ile birlikte alkol aldı. Alkolünde etkisiyle otomobilde başlayan tartışma kavgaya dönüştü. H.D., otomobilde bulunan tüfekle Orhan Buyak'a vurup otomobilden indirdi. Ardından Orhan Buyak, H.D. ve yanında bulunan 2 arkadaşından şikayetçi olmak için polis merkezinde ifade verdi. Gözaltına alınan H.D. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kartal Sokak’ta oturduğu belirlenen H.D. 2 gün sonra kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişiyi de yanına alarak Beyazıt Mahallesi Kurt Sokağa geldi. Aynı sokak üzerinde karşılaşan Orhan Buyak ve 3 şahıs arasında silahlı çatışma çıktı. Tabancası tutukluk yapan Buyak şahıslardan kaçarak Şükraniye Avcılık Atıcılık Klübü Derneği Lokaline sığındı. Buyak'ın ardından lokale giren H.D. ve 2 kişi ateş etmeye başladı. O sırada lokalde bulunan av tutkunları ise masa ve sandalyelerin altlarına gizlenerek canlarını zor kurtardı. Başına 3 mermi vücuduna ise 9 av fişeği isabet eden Orhan Buyak kanlar içerisinde yere yığılırken saldırganlar ise olay yerinden plakası alınamayan bir otomobille kaçtı.

Açılan ateş sırasında bir kurşun lokalin tam karşısında bulunan bir kahvehanenin camına bir kurşun ise olay yeri yakınlarında bulunan bir otomobilin camına isabet etti. Silah seslerini duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis lokalin çevresinde güvenlik çemberi oluşturdu. Başka yaralılarında olduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen 3 ayrı ambulans Orhan Buyak'a yaptıkları tüm müdahalelere rağmen kurtaramadı. Ağabeyinin vurulduğu haberini alınca olay yerine koşan erkek kardeşi S. Buyak ise ağabeyinin ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirdi. Orhan Buyak'ın cesedi Cumhuriyet Savcısı yaptığı incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, olay yerine gelen yollarda bulunan işyerleri ve MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Gece geç saatlerde ise olaya karıştıkları belirlenen 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.