Hava Durumu

Avrupa Süper Ligi konusunda flaş gelişme! Türk takımlarına davet

Futbol dünyasını ayağa kaldıran ve proje aşamasında kaldıktan sonra iptal edilen Avrupa Süper Ligi konusunda yeni çalışmaların yapıldığı iddia edildi. Real Madrid, Barcelona ve Juventus önderliğindeki kulüplerin yeni bir modelle birlikte projeyi hayata geçirme konusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2021 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2021 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa Süper Ligi konusunda flaş gelişme! Türk takımlarına davet

Avrupa futbolunda dev kulüplerin hayata geçirmeyi planladığı Avrupa Süper Ligi rüyası bitmiyor. Projenin kurucu üyeleri arasında yer alan Real Madrid, Barcelona ile Juventus'un konu hakkında çalışmalarına devam ettiği ve yeni hedeflerinin olduğu iddia edildi.

Avrupa futbolunda büyük ses getiren Avrupa Süper Ligi projesi; UEFA, FIFA ve futbolseverlerin büyük baskısının ardından hayata geçmedi. Kamuoyunda oluşan yüksek tepkilerin ardından 12 kurucu kulüpten 9'u çekildi.

UEFA'nın cezai yaptırımları hakkında mahkeme süreci geçtiğimiz aylarda sonlanmıştı. Mahkeme, UEFA'nın bu kararını haksız bulmuştu. Juventus, Barcelona ve Real Madrid bu kararın ardından ortak bir bildiri yayımladı.

Juventus, Barcelona ve Real Madrid'in ortak açıklamasında, "UEFA'nın Avrupa futbolu üzerindeki tekelci zihniyetini gözler önüne seren bu kararı Avrupa Adalet Mahkemesi'ne taşıyacağız. Artık UEFA'nın tehditlerini dikkate almadan projemiz için çalışmalara devam edeceğiz" ifadeleri yer almıştı. Bu gelişmelerin ardından sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

The Athletic'in haberine göre projeye sıkı sıkıya bağlanan Juventus, Real Madrid ve Barcelona kulüpleri, sadece 20 takımın katılacağı kapalı lig modelini değiştirerek tekrar harekete geçmeye hazır.

Avrupa Süper Ligi'nin piramit modeliyle birçok farklı ligden takımı da dahil ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne rakip olma amacı olduğu kaydedildi.

TÜRK TAKIMLARINA DAVET

Türkiye'den takımlarla birlikte İskoçya, Ukrayna, Portekiz, Belçika, Hollanda ve Rus kulüplerinin de dahil edileceği sistemde 140 kulüplük yeni bir yapının oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.

15 takımlık bir üst ligin altında 2 farklı grupta 2. Lig ve 4 farklı grupta 3. Lig seviyelerinde ligler düzenleneceği ve böylece Avrupa'nın birçok noktasından kulüplerin de yeni projede yer almasına olanak sağlanma fikrinin ortaya çıktığı vurgulandı.

Bu liglerde düşme ve yükselme kriterlerinin olacağı ve her sezon her ligde yarışacak takımların farklılaşacağı bilgisi de paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.