Hava Durumu

Ayı ailesi şehre indi!

ABD'de hem yerel halkın hem de yaban hayatı meraklılarının tanıdığı ünlü bir bozayı, 4 yavrusunu da alıp şehre indi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ayı ailesi şehre indi!

Araştırmacıların inceleme için kendisine taktığı #399 kulak etiketiyle de tanınan bozayı, Wyoming eyaletindeki Jackson bölgesinde salı gecesi yavrularıyla birlikte yerleşim yerinde dolaşırken görüldü.

Jackson Polis Teşkilatı'nın kamerasına takılan görüntülerde, ayıların birlikte farklı sokak ve caddelerden geçtiği görülüyor.

Polis, kamera görüntülerini resmi Facebook hesabından "Dün gece bazı ziyaretçilerimiz vardı. #399 ve yavruları 'Merhaba' demek için uğradı" mesajıyla paylaştı.

Yaban hayatı meraklıları ve yetkililer tarafından tanınan #399, birkaç yıldır araştırmacılar tarafından da takip ediliyor.

Genellikle yavrularıyla birlikte Grand Teton Ulusal Parkı'nda yaşayan bozayı, daha önceden de birçok kez otoyol, park, cadde ve sokaklarda görülmüştü.

Öte yandan anne bozayı ve yavrularının son dönemdeki davranışları yetkilileri endişelendirmişti.

Geçen hafta #399 ve yavruları bölgedeki çöpleri dağıtırken ve arı kovanlarına zarar verirken görüntülenmişti.

Bunun üzerine biyologlar cumartesi günü 4 yavrudan üçünü yakalamış, ayıların bundan sonra nerelerde gezindiğini takip edebilmek için boyunlarına özel tasmalar takmıştı.

Pazar günüyse ABD Balık ve Yaban Hayat Servisi'nin yayımladığı açıklamada, ayıların yiyecek bulabilmek için yerleşim yerlerine yakın bölgelerde daha sık dolanmaya başladığı belirtilmiş ve halka dikkatli olmaları uyarısında bulunulmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.