Hava Durumu

Bahçeli'den 8 maddelik yol haritası

Başbakan Binali Yıldırım, zirvede hem PKK hem de IŞİD terörüyle ilgili haritalar üzerinde genel bir sunum yaptı. Başbakan Yıldırım, özellikle PKK’ya karşı atılan adımları sıralayarak, Türkiye’nin El Bab’da belirleyici olması için müzakerelerin sürdüğünü, El Bab’ı kontrolü altına almak istediğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2016 06:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2016 06:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeli'den 8 maddelik yol haritası
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli, terör saldırılarıyla ilgili güvenlik ve istihbarat zafiyeti olduğuna dikkat çekti. Başbakan Yıldırım, eleştiriler karşısında sessiz kaldı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de iktidarın, akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasına ihtiyacı var” dedi. Kılıçdaroğlu, başta dış politika olmak üzere pek çok temel konuda başbakan ve ilgili bakanların insiyatif alması gerektiğini de kaydetti.

MHP’NİN YOL HARİTASI

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise terörle mücadele konusunda 8 maddelik bir yol haritası sundu. Bahçeli önerilerini özetle şöyle sıraladı:

- Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir. Zaman ve mekan üstü, tarihsel perspektiften beslenen yüksek akıl ve algı gerektirmektedir.

- ‘Terörle mücadele konsepti’ oluşturulmalıdır. Terörle mücadele, toplumun mağdur ve devletin seyirci olduğu doğaçlama mücadele sahası da değildir.

- Vizyondan beslenen, ‘terörle mücadele stratejisi’ ortaya konulmalıdır.

- Bütün unsurlara görev yükleyen ‘terörle mücadele siyaseti’ oluşturulmalıdır.

- Toplumun kazanılması için ‘terörle mücadelede kitle kazanma programı’ devreye sokulmalıdır.

- Terör yalnızca asker, polis, korucuya ihale edilmiş asayiş sorunu değildir. ‘Diplomatik mücadele eylem planı’ hazırlanmalı.

- Güvenlik güçlerini yeniden eğitecek eğitim ve icra programı uygulanmalıdır.

- Tutarlı terörle mücadele tanıtım çalışmasına ihtiyaç vardır.

ACIMASIZ KARARLILIK

Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada MHP Lideri Bahçeli şunları söyledi: “Siyasi partiler terörle mücadelede kesin ve acımasız bir kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir. Bunun da uygulamalarının önümüzdeki günlerde görüleceği inancıyla Sayın Başbakan’a ve Sayın Genel Başkan’a teşekkürlerimi sunuyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.