Hava Durumu

Bakan Kurum paylaştı: Yıkımı gerçekleştirdik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imara aykırı olan 499 yapının yıkım işlemini gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2020 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2020 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Kurum paylaştı: Yıkımı gerçekleştirdik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapılan denetimler sonrasında imara aykırı ve doğal güzellikleri bozan yapıların tespit edildiğini ve yıkımlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Kurum 18 projede 499 yapının yıkımı tamamlanırken yapı sahiplerine de idari para cezası uygulandığını söyledi.

Bakan Kurum'un Twitter'dan yaptığı açıklamaları şöyle:

Cennet vatanımızın her noktasında havadan, denizden ve karadan olmak üzere denetimlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyor, imara aykırı, doğal güzelliklerimizi bozan yapıların tespit ve yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz yıl 2 kez ziyaret ettiğimiz Bodrum'da, kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirmiş, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağı sözünü vermiştik. Muğla'da 18 projede 499 yapının yıkımını tamamladık, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık.

Son olarak dünyada nadir türlerden biri sayılan Akdeniz foklarının evi Bodrum Küdür Yarımadası'nın koruma statüsü arttırılarak Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilmesiyle birlikte buradaki plaj işletmeleri ve iskelelerin yıkımını gerçekleştirdik.

Yerel yönetimlerimizden beklentimiz, başta korunan alanlarımız olmak üzere imara aykırı yapılarla ilgili gerekli idari işlemi kararlılıkla yapmaları. Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz. Doğal güzelliklerimizi geleceğe en güzel haliyle bırakacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.