Hava Durumu

Bakan Soylu, Türkiye'den ayrılan göçmen sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarafsız Bölge'de Türkiye'den Yunanistan'a giden göçmen sayısını açıkladı. Bakan Soylu, "Edirne'den Yunanistan'a geçen göçmen sayısı 135 bin 844'tür." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2020 08:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 08:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Soylu, Türkiye'den ayrılan göçmen sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 4 Mart itibarıyla Türkiye'den Yunanistan'a giden göçmen sayısının 135 bin 844 olduğunu açıkladı.

Bakan Soylu, "Şimdi en son açıkladığım rakam 135 bin 844. Bu sadece Edirne'den Yunanistan'a geçen göçmen. Buradan sadece 4 binini geri ittiler. Geri itme içerisinde tekrar girdiler. 135 bin 844 göçmen karadan Yunanistan'a girdiler. Bakanlığımız aynı zamanda göçten de sorumlu. Çok başarılı olan bir bakanlığımız var. Hakikaten hepsi genç insanlar. Burada biz rakamları şöyle tutarız. Bunlar Türkiye'ye gelen kaçak göçmen sayıları. Son iki yıldaki yükselişe bakın. Dünyada büyük bir göç akımı var." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'den Yunanistan'a geçen 135 bin 844 göçmeni nasıl saydıklarını açıkladı. Soylu, "23 tane sınır karakolumuz var. Hepsinin kendine ait 5 km'lik alanı var. Eskiden mücadele ediyorlardı. Şimdi seyrediyor ve yazıyorlar. Bize oradan geliyor rakamlar" dedi.

"SINIRDA GÜVENLİK ZAFİYETİMİZ YOK"

Sınırdan geçen göçmenlerin nasıl sayıldığıyla ilgili soruya yanıt veren Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim orada bir güvenlik zafiyetimiz yok. Biz meselenin içinde yaşayan insanlarız. Yarın Edirne'ye gidiyorum. Valimiz ile sürekli irtibat halindeyiz. Şunu söylemek istiyorum. Bizim sınırımız olan bölgede hiçbir problem yok. Göç yolculuğu çok meşakkatli. Kimi Kuzey Irak'ı geçiyor, bir çok nokta var bunların hepsi meşakkatli. Kızılay'dan AFAD'a kadar hepsi Edirne'deler ve görevlerini yaptılar. Edirne halkı da öyle. Edirne'den biz geçen yıl 140 bin kaçak göçmen yakaladık. Biz hiçbir şeye dokunmasak 1 yılda 1 milyon kişi geçer.

SINIRDA 23 KARAKOLUMUZ VAR SINIRI GEÇEN GÖÇMEN SAYISI ONLARDAN GELİYOR

23 tane sınır karakolumuz var. 8 tanede bölüğümüz var. Hepsinin kendine ait 5 km'lik alanı var. Eskiden mücadele ediyorlardı. Şimdi seyrediyor ve yazıyorlar. Bize oradan geliyor rakamlar. Biz hangi ilden kaç kişi çıktığın biliyoruz. Hangi ilden kaç kişi geldiğin de biliyoruz. Biz güvenlik için hangi ilden kaç kişi çıktığın biliriz. Bizim işimiz rakam."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.