Hava Durumu

Bakanlar Cuma'yı o camide kıldı

AB Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ cuma namazını Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde kıldı. Egemen Bağış, camiden çıkışta İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran ve cami imamı Halil Necipoğlu ile ayaküstü yaklaşık 10 dakika görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlar Cuma'yı o camide kıldı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ cuma namazını, Gezi Parkı protestoları sırasında göstericilerin sığındığı ve içki içildiği iddialarıyla gündeme gelen Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde kıldılar.

Cuma namazı için camiye gelenler arasında İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran da hazır bulundu. Gezi Parkı olayları sırasında camide içki içildiği iddialarıyla ilgili bilgisine başvurulan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım’ın da namaz sırasında müezzinlik yaptığı öğrenildi. Namazdan ilk çıkan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, vatandaşlarla tokalaştı. Yabancı turistlerle fotoğraf çektiren Çağlayan, namaz kılan çocuklarla da sohbet etti. AB Bakanı Egemen Bağış, camiden çıkışta İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran ve cami imamı Halil Necipoğlu ile ayaküstü yaklaşık 10 dakika görüştü.

Bezm-i Alem Valide Sultan Camii İmamı Halil Necipoğlu cuma namazı hutbesinde yaptığı konuşmada edebin insanı utanılacak durumlardan koruyan sağlam bir irade ve vicdan duygusu olduğuna dikkat çekti. Edebin insanın kendisini tanımasıyla başladığını ve haddini bilmekle devam ettiğini belirten Necipoğlu, "Nitekim irfana ermenin ilk şartı kendini bilmektir. Edep, insani ilişkilerle nefsani duyguları birbirine karıştırmamaktır. Kabiliyet ve yetenekleriyle önce kendini gerçekleştirmek sonra da aşmaktır. İnsanlarla iyi geçinmek yük almak, asla yük olmamaktır, yar olmaktır. Haset, kibir ve cimrilik gibi nefsani hasletleri aşarak paylaşan alçak gönülle ve cömert olmaktır. Kimseyi incitmemek kimseden incinmemektir. Yaratılmışlara karşı edep ise her varlığı yaradanı sebebiyle saygın ve değerli görmek, canlı cansız herşeyi önemsemektir. İçinde yaşadığımız 21. yüzyılda insan olarak yaşamak birbirimizin farkına varmak gerçek mutluluğu soluklamak için edebe ne kadar muhtaç olduğumuz açıktır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.