Hava Durumu

Bakü'de 29 Ekim resepsiyonu

Azerbaycan’da Bakü Büyükelçiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 23:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakü'de 29 Ekim resepsiyonu

Bakü’de bulunan “Gülistan” sarayında düzenlenen resepsiyona Büyükelçi Alper Coşku, Askeri Ateşe Tuğgeneral Yücel Karauz, bakanlar, milletvekilleri, hükümet yetkilileri ve sivil toplum örgütleri katıldı. Resepsiyonda konukları, Büyükelçi Alper Coşkun, Askeri Ateşe Tuğgeneral Yücel Karauz ve eşleri karşıladı.

Davette açıklama yapan Milletvekili Ganira Paşayeva, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması sadece Türkiye’nin değil, bütün Türk dünyasının ve Türklerin bayramıdır. Türkiyemizin daha da güçlenmesini arzuluyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmasından sonra gazetecilere açıklama yapan Büyükelçi Alper Coşkun, “Bugün Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıl dönümünü kutluyoruz. Bütün Türk dünyası için kutsal bir bayram. Dolayısıyla bugün her yıl coşkuyla kutlanıyor. Bu bayramı Azerbaycan’da kutlamak bizim için anlamı ve gurur verici. Bugün Azerbaycan devleti buraya gönderdiği en üst düzey temsilcilerle bizi onurlandırdı. Bugün çok güzel bir gün hem Türkler hem de Türk dünyası için kutlu olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmaları bittikten sonra konuklara yemek ikram edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.