Hava Durumu

Başakşehir'de kazanan yok!

Süper Lig'de haftanın sonucu merakla beklenen karşılaşmasında Başakşehir ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Karşılıklı goller İrfan Can Kahveci ve Eren Derdiyok'tan (pen) geldi. Galatasaray, ligde maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2018 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2018 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başakşehir'de kazanan yok!

Süper Lig'in 16. haftasında lider Başakşehir evinde Galatasaray'ı ağırladı. Maçın ilk 10 dakikası oldukça düşük tempoda geçerken, ilk gol şansını Başakşehir Visca ile yakaladı ancak Muslera gole izin vermedi. 18'de Başakşehir golü buldu. İrfan Can ceza sahası ön çizgisinde topu soluna çekip kaleye gönderdi, Serdar Aziz'in sırtına dokunan top Muslera'yı da yanılttı ve ağlara gitti: 1-0.

Galatasaray, geriye düştükten sonra beraberlik golü için bastırmaya başladı. 25. dakikada Onyekuru'nun sağ çaprazdan şutunda Mert direk dibinde topu çıkarırken, 28'de Badou Ndiaye'nin yerde kalması sonrası Galatasaray penaltı kazandı. Topun başına geçen Eren Derdiyok golü atarak ilk yarının 1-1 bittiğini ilan eden isim oldu.

İkinci devre de düşük tempoda başladı. Galatasaray 53'te Feghouli'nin yerde kalmasıyla penaltı bekledi ancak bu beklenti hakem Ümit Öztürk tarafından karşılık bulmadı.

Dakikalar ilerledikçe ev sahibi Başakşehir gol için bastırmaya başladı. 60'ta dakikada Bajic şutunu çekti ancak Muslera topu zorlanmadan kurtardı. 65'te bu kez Visca kaleyi yokladı, Muslera yine gole izin vermedi. 71. dakikada ise oyuna sonradan giren Elia'nin vuruşu üstten auta gitti. 81'de Mossoro'nun sağ çaprazdan şutunda Galatasaray savunması araya girerek mutlak bir golü önledi. 1 dakika sonra ise Caiçara'nın sert şutunu Muslera tokatladı.

İlerleyen dakikalarda iki takım da gol fırsatlarını değerlendiremedi ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Başakşehir puanını 34, Galatasaray ise 26 yaptı. Galatasaray ligde maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.