Hava Durumu

Başbakan'dan kahreden haber! 161 şehit...

Başbakan Yıldırım, Türkiye'yi sarsan darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamasında darbe girişiminin bilançosunu da açıkladı. Yıldırım, "15 Temmuz kara bir lekedir. Büyük bir belayı defettik. Vatandaşın üstene ateş açanlar PKK teröründen daha aşağılıktır. 161 şehidimiz var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan'dan kahreden haber! 161 şehit...
Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte Çankaya Köşkü'nde habercilerin karşısına çıktı.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'yi sarsan darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamasında darbe girişiminin bilançosunu da açıkladı...

161 ŞEHİDİMİZ VAR

Yıldırım, "Bu kalkışma bastırılmıştır ancak toplam 161 şehidimiz, şu ana kadar bin 440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya, bu olaya karışan şu ana kadar 2 bin 839 çeşitli rütbede subay, asker  gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur. Darbecilerden 20 civarında ölen 30 kadarda yaralı vardır. İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonra bir yandan vatandaşlarımız normal hayatlarını sürdürürken ülkemizi itibarsızlaştırmaya çalışan güruhlar karşısında her türlü işlem yapılacaktır. Demokrasi bayramımız 15 Temmuz milletimize hayırlı olsun. Parti başkanlarının bu olayda gösterdiği üstün dayanışmadan ötürü teşekkür ediyorum. " diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.