Hava Durumu

Başbakanın Bursa mitinginden etkilenip bakın ne yaptı

İstanbul Toptancılar Çarşısı'nda (İSTOÇ) iki esnaf, yeni açtıkları dükkana, Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Rabia" işaretinden esinlenerek, "Rabia" ismini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2013 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakanın Bursa mitinginden etkilenip bakın ne yaptı

Türk halkı, katliamlarla sarsılan Mısırlılara destek vermek için tepkilerini farklı yollarla göstermeye devam ediyor. Bunun örneklerinden biri de İSTOÇ'ta yaşandı.

Çarşıda cep telefonu aksesuarı satan iki esnaf, yeni açtıkları dükkana, darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Rabia" işaretinden esinlerenek, "Rabia" ismini vermekle kalmadı, "meşhur" işareti dükkan tabelasına yerleştirdi.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan esnaf Hasan Korkmaz, adını, İslam'ın ilk yıllarında Kudüs'te vefat eden kadın evliyalardan Rabiatul Adeviyye'den alan meydanda ortaya çıkan "Rabia" ismini, Mısır halkının demokratik mücadelesini desteklemek amacıyla iş yerine verdiklerini söyledi.

Korkmaz, dükkanı 15 gün önce açtıklarını belirterek, "O zaman dükkanda herhangi bir tabela yoktu. Bir isim düşünüyorduk. Bu arada Mısır'da yaşanan olaylardan da çok etkilenmiştik. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda çok duyarlı olduğunu biliyorduk. Başbakanımızın, özellikle Bursa mitinginde Rabia işareti yapmasından çok etkilenerek, dükkanın ismini 'Rabia' koyduk" diye konuştu.

"Olumlu tepkiler aldık"

Dükkana bu ismi vererek, yaşanan drama dikkati çekmek istediklerini ifade eden Korkmaz, olumlu tepkiler de aldıklarını dile getirdi.

Hasan Korkmaz, özellikle sosyal medyada kendilerini mesaj yağmuruna tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Mısır'da yaşananlara ilişkin olarak da Korkmaz, "Bu drama çok üzülüyoruz. Özellikle çocuk ölümleri bizi fazlasıyla etkiliyor. Sürekli Türkiye'de böyle bir katliam yaşansa neler olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 "Rabia demek Çanakkale demektir"

Ortaklardan Şeref Demir ise duygularını şöyle aktardı:

"Dükkana bu ismi vermekten mutluyuz. Çünkü 'Rabia' demek özgürlük demektir, 'Rabia' demek Mısır demektir, 'Rabia' demek Çanakkale demektir. Bu kararımızın ardından yurt dışı ve içinden vatandaşlar mesajlarıyla bizi hiç yalnız bırakmadı. Dükkanı 15 gün önce açarken bir ismi yoktu. Dolayısıyla dükkanımızı ilk kez 'Rabia' olarak isimlendirmiş olduk."

Çarşı esnafı da komşularının dükkana "Rabia" ismini vermesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Korkmaz ile Demir, daha sonra dükkanlarının önünde "Rabia" işareti yaparak, fotoğraf çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.