Hava Durumu

Başkan Altepe'de, Samanlı Yolu'nun Durdurulmasına İsyan Etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapımı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından üstlenilen Samanlı bağlantı yolunun imar planının iptal edilmesine yönelik girişimleri ´hezeyan´ olarak niteledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2012 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2012 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Altepe'de, Samanlı Yolu'nun Durdurulmasına İsyan Etti

Büyükşehir Belediyesi olarak ´önce insan´ prensibiyle hareket ettiklerini ve bu nedenle Samanlı bağlantı yolunda imar planı değişikliğine giderek Karayolları Genel Müdürlüğü´nün işini kolaylaştırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Yapılan itirazlarda ´Tarım alanları yok olacak´ deniyor. Almanya´da ve Avrupa´nın birçok ülkesinde otobanların etrafı hep tarım alanlarıyla çevrili. Orada niye bu tür eleştiriler gerçekleşmiyor? Bizim en önemli gündemimiz ulaşım. Ulaşım sıkıntısını gidermek zorundayız. Ulaşım olmadan ekonomi, ekonomi olmadan hayat olur mu?" dedi.
Başkan Altepe, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Arif Çelenk ve Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şener ile Arabayatağı, Ulus ve Çınarönü mahallelerinin muhtarlarını kabul etti. Acemler´deki başkanlık makamında gerçekleşen görüşmenin gündemini, Samanlı bağlantı yolu oluşturdu. Bursa´nın en önemli kent gündeminin ulaşım olduğunu ve yaşanan ulaşım sorunlarını gidermek için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, yapımı Yıldırım ilçesinde sürdürülen ve tamamlandığında kentin doğu-batı-kuzey-güney aksında önemli ana arterlerden olacak Samanlı bağlantı yolunun şu anda Bursa için en ideal çözüm olduğunu savundu.

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN"
Samanlı bağlantı yoluna yapılan itirazları değerlendiren Başkan Altepe, bu konuda 7 yıl önce yapılan çevre yolunun örnek alınması gerektiğini ifade etti. O günlerin Bursa´sıyla bugünlerin Bursa´sı arasında kıyaslama yapılmasını ve çevre yolunun işlevselliğinin gözler önüne serilmesini isteyen Başkan Altepe, "7 yıl önce çevre yolu yapılmasaydı, acaba Bursa´nın trafiği bugün ne durumda olurdu? Bir düşünelim. Bizim için önemli olan, Bursa´nın sorunlarıdır. Ulaşım sorununun kalıcı çözümlerle giderilmesidir. Bunun gerçekleşmesi için de herkese görevler düşüyor. Sorumluluktan kaçmak yerine, herkesin elini taşın altına sokup çözüm üretmesi gerekiyor" diye konuştu.
"YILDIRIM'IN TEK ALTERNATİFİ"

Meslek odalarının itirazlarında ´Tarım alanları yok olacak´ tezinin öne sürülmesini de eleştiren Başkan Altepe, bu konuda yurt dışından örnekler verdi. Almanya ve Avrupa´nın birçok ülkesinde karayollarının etrafının tarım alanlarıyla çevrili olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, öne sürülen tezlerin geçerliliğinin olmadığını savundu. Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak, kararları alırken ´önce insan´ prensibiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle, Samanlı bağlantı yolunda imar planı değişikliğine gittik ve Karayolları Genel Müdürlüğü´nün önünü açtık. O yolu nihayetinde biz kullanacağız, Bursalılar kullanacak. Samanlı bağlantı yolunu, Yıldırım´ın tek alternatifi olarak görüyoruz. Pratik bir çözüm varken, Bursalılar niye ´15 kilometre daha fazla yol kat ederek´ Osmangazi-Yalova yolunu kullansınlar? Kente ilave bir trafik yoğunluğu getirsinler! Aklın yolu birdir, biz de bunu yapmak durumundayız" şeklinde konuştu. Başkan Altepe, hedeflerinin Samanlığı bağlantı yolunun bir an önce bitirilmesi ve yolun Bursalılar tarafından en güzel şekilde kullanılması olduğunu belirtti.
Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Arif Çelenk ise yaptığı açıklamada, Yıldırım´ın çevre yolunun Samanlı bağlantı yoluyla bağlanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Çelenk, "Alternatif çözüm üretemeyenler engel olmaya çalışmasınlar. Bu yolun acilen tamamlanmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.
Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şener ve Arabayatağı, Ulus ve Çınarönü Mahalle Muhtarları da bu yolun açılması yönünde bölge halkının yoğun talepleri olduğunu bu taleplerin bir an önce karşılanması gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.