Hava Durumu

Başörtülü akademisyene saldıran zanlı tutuklandı!

İstanbul Nişantaşı'nda parkta oturan başörtülü akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya saldırdığı iddia edilen Eray Çakın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "aşağılama" ve "silahla kasten yaralama" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çakın, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başörtülü akademisyene saldıran zanlı tutuklandı!

İstanbul Nişantaşı'nda akademisyene saldırdığı iddia edilen zanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Eray Çakın mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İTÜ'de araştırma görevlisi olan Neşe Nur Akkaya parkta kedileri severken Eray Çakın'ın saldırısına uğramıştı.

İddiaya göre; Akkaya'ya elindeki termosla vuran Çakın, "Kedilere zarar vermeyin. Burada ne işiniz var? Sizin gibileri istemiyoruz. Parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidin" ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan tartışmanın ardından Neşe Nur Akkaya, yumruklu saldırının hedefi oldu.

Darp raporu alan genç akademisyen şikayette bulundu. Saldırgan Eray Çakın, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "aşağılama" ve "silahla kasten yaralama" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gözaltına alınan saldırgan adli kontrolle serbest bırakılmış, darp raporu alan Akkaya saldırgandan şikayetçi olmuştu.

Ezgi Mola gibi ünlü sanatçılar da saldırıya sosyal medyadan tepki göstermişti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) çalışan araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya, önceki gün bir arkadaşıyla birlikte Nişantaşı'ndaki Mıstık Parkı'na gelmişti. Bankta oturan ikilinin yanına sokak kedileri de toplandı. Akkaya sevdiği kedilerden biri üzerine çıkınca aşağı indirdi. Bu sırada yanlarına gelen Eray Çakın, "Siz o kediyi darp edemezsiniz" diyerek Akkaya ile tartışmaya başladı. Genç kadın kediyi sevdiğini anlatmaya çalışsa da başaramadı.

Sözlü tartışmanın devam etmesi ile Çakın, başörtülü Neşe Nur Akkaya'ya "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, sizin yeriniz burası değil, yeriniz Gaziosmanpaşa, defolun gidin" dedi. Akkaya da, "Rahatsız oluyorsan sen başka bir yerde oturabilirsin" karşılığını verdi.

TERMOSLA VURDU

Bunun üzerine Çakın elindeki termosu Akkaya'ya fırlattı, daha sonra da yumrukladı. Aldığı darbeler nedeniyle yere düşen Akkaya geçici bilinç kaybı geçirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Eray Çakın'ı gözaltına alırken, Neşe Nur Akkaya ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çakın polis merkezindeki ifadesinde Akkaya'nın kediyi darp ettiğini, bu yüzden sinirlenerek saldırdığını öne sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.