Hava Durumu

BATISİAD gündemine e-ticareti aldı

Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (BATISİAD) tarafından düzenlenen "Dijital İletişim ve E-Ticaret" seminerinde konuşan Comio Dijital Pazarlama A.Ş. Kurucu Ortağı Mustafa Sönmezay, Türkiye'de ve dünyada E- Ticaretin karşılaştırmasını yaptı. Sönmezay, "Biz gündüz sepete atıyoruz, gece alıyoruz. Bizim ülkemizde alışverişin yoğunlukla yapıldığı saat aralığı 20.00-23.00 arasıdır" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2019 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2019 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BATISİAD gündemine e-ticareti aldı

"Dijital İletişim ve E-Ticaret" semineri, BATISİAD Dernek Merkezi'nde üyelerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

"Çağa ayak uydurmalıyız"

Toplantının açılışında konuşan BATISİAD Genel Başkanı Ahmet Er, dijitalleşmeninönemine ve çağa ayak uydurmanın gerekliliğine dikkat çekti, "Bu noktada BATISİAD olarak üyelerimizi bilgilendirici faaliyetlerimiz hız kesmeden sürüyor. Bugünkü konumuz ise dijitalleşme e-ticaret. Dünya gelişiyor, alışkanlıklar değişiyor. Bunun en bariz örneği ise e-ticarettir. Ticaret artık buradan, internetten yapılır hale geldi. Biz de BATISİAD üyeleri olarak kendimizi bu değişim ve gelişmelere adapte etmeliyiz. Etmeliyiz ki iş işten geçmesin. Geçtikten sonra sarf edeceğimiz çabalar beyhude olabilir. Bu yüzden işimizi sıkı tutalım" dedi.

"E-Ticaretin farklı bir ekosistemi var"

Ahmet Er'in yaptığı açılış konuşmasının ardından Comio Dijital Pazarlama A.Ş.'nin Kurucu Ortağı Mustafa Sönmezay, BATISİAD üyelerini; Türkiye'de ve dünyada dijitalleşme, E-Ticaret ekosistemi, Türkiye'de ve dünyada E-Ticaretin durumu, E- Ticarete başlangıç ve temel gereksinimler, E-Ticaretin avantajları, Türkiye'de E- Ticaretin geleceği gibi başlıklarda bilgiler verdi.

E-Ticaretin farklı bir ekosistemi olduğunu belirten Sönmezay, "Dijital dünyada yapacak daha çok iş var. Önceleri insanlarımız kredi kartı kullanmayı korkarken şimdi onlarca işlem yapar hale geldik. İnternetten ilk otobüs bileti satışını uygulayan, satan ekipteydim. Ben bile internetten alışverişimi epey sonra yapmıştım. Almaya zorladığım ürünlerden biri de ayakkabıdır. Günümüzde e-ticaret kolay iade gibi

yöntemlerle çok farklı noktalara geldi. Bu dünyada bunun gibi birçok kolaylık var. Bunlar da bu alana olan talebi, ilgiyi artırıyor. Dediğim gibi buranın farklı bir ekosistemi var" diye konuştu.

Fırsatı elleriyle itiyorlar

Üretici olduğu halde e-ticaret sitesi olmayan firmaların, önemli bir fırsatı eliyle ittiğine dikkat çeken Mustafa Sönmezay, "Üretici pozisyonunda olup, kendi e-ticaret sitesi olmayanların ayıplanır hale geldiğini görüyoruz. Önceden bu durum web sitesi için öyleydi. Şimdiyse durum değişti ve buraya geldi. Bugün belirtileri var. Tahminimiz en geç 3 sene sonrası için, e-ticaretin de bu noktaya geleceği yönünde" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, e-ticaretin zor yapıldığı bir ülke olduğunu dile getiren Sönmezay, "Burası ihracata açılan önemli bir alan. Önemli kapıları aralıyor. Aslında e- ticaretin kolaylığını farkına vardık mı, bir daha bırakmayacağız. Ancak ülkemiz e-ticaretin zor yapıldığı

bir ülke ama kolaylığını farkına yavaş yavaş varıyoruz" dedi.

Sunumun ardından seminer, soru-cevap kısmı ile sona erdi. Seminerin sonunda BATISİAD Genel Başkanı Ahmet Er, günün anısına Comio Dijital Pazarlama A.Ş.'nin Kurucu Ortağı Mustafa Sönmezay'a teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.