Hava Durumu

Bayram yaklaştı, Bursa'da gözler kurbanlıklarda! (ÖZEL HABER)

Kurban bayramına sayılı günler kala Bursa'da hayvan pazarında hareketlilik devam ediyor. Kimi aradığını bulamayıp başka pazarların yolunu tutarken, kimi ise sıkı pazarlıklar sonrası aldığı kurbanlığını evine götürmenin telaşını yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bayram yaklaştı, Bursa'da gözler kurbanlıklarda! (ÖZEL HABER)

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Kurban bayramına sayılı günler kala Osmangazi hayvan pazarında hareketlilik sürüyor.

Bayramda ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, koyun ve koç başta olmak üzere küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarını araştırıyor.

Kimi iyi kurbanlık almak için günler öncesinden alışverişini tamamlarken, kimisi fiyatların düşmesi için son güne kadar bekliyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen pazarcılar ise ellerindeki hayvanları bitirip memleketlerine dönmenin hayalini kuruyor.

Besiciler, bir yıl boyunca büyüttükleri hayvanlarının başından bir an olsun ayrılmıyor. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatları ise ağırlıklarına göre değişiyor.

Küçükbaş hayvanlar bin 500 ile 2 bin 500 TL arasında değişiklik gösterirken, büyük baş hayvanlar ise 21 bin ile 35 bin TL arasında alıcısını bekliyor.

Kıran kırana pazarlığın yaşandığı Osmangazi hayvan pazarında el ele tutuşarak yapılan hararetli pazarlıkların yerini sosyal mesafeli sopanın aldığı görüldü.

Muş'tan gelen besici Şirin Kanşıray satışların ilk günden bu yana çok iyi gittiğini ve büyükbaş hayvanlarının tamamının satıldığını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.