Hava Durumu

BDDK'dan yönetmelik taslağı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) hazırlanan Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Taslağı görüşe açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2018 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BDDK'dan yönetmelik taslağı

BDDK'nın, bankaların bilgi sistemleri ve elektronik bankacılık hizmetleri hakkında usul ve esasları düzenlemeyen yönetmelik taslağı internet sitesinde yayımlandı.

Yönetmelik ile bankaların faaliyetlerinin ifasında kullandıkları bilgi sistemlerinin yönetimi ile elektronik bankacılık hizmetlerinin sunulmasında ve bunlara ilişkin risklerin yönetiminde esas alınacak asgari usul ve esaslarla tesis edilmesi gereken bilgi sistemleri kontrollerinin düzenlenmesi amaçlanıyor.

Dört kısımdan oluşan taslak, "Başlangıç Hükümleri", "Bilgi Sistemlerine İlişkin Risk Yönetimi ve Kontrollerin Tesisi", "Elektronik Bankacılık Hizmetleri", "Çeşitli ve Son Hükümler" başlıkları altında ele alındı.

Taslakta, bankaların mevcut faaliyet ve sistemlerini 1 Ocak 2020'ye kadar yönetmelik hükümlerine uygun hale getirmesi gerektiği belirtilirken, bu yönetmeliğin uygulanmaya başlamasıyla "Bankaların Bilgi Sistemleri Yönetiminde Esas Alınacak İlkelere İlişkin Tebliğ"in yürürlükten kaldırılacağı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.