Hava Durumu

Bedelli askerlik alımları ne zaman başlayacak?

Türkiye'de corona virüsü pandemisi sonrası askerlik terhis işlemleri ertelenmişti. Terhis zamanı gelen askerler kışlalardan çıkmamış ve yeni gelecek askerlerin celp işlemleri durdurulmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askeri kışlalarda corona virüsü sonra atılacak normalleşme adımları hakkında bilgilendirmede bulundu. Peki, bedelli askerlik alımları ne zaman olacak? Ertelenen terhis işlemleri ne zaman yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bedelli askerlik alımları ne zaman başlayacak?

Türkiye'de corona virüsü sebebiyle askerlik alımları ve terhis işlemlerinde de kısıtlamaya gidilmişti. Terhis zamanı gelen er ve erbaşların işlemleri durdurulmuş, yeni asker alımları ise bekletilemeye başlanmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı açıklama ile corona virüsü sonra yapılacak normalleşme adımlarını açıkladı...

TERHİS İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Corona virüsü sebebiyle terhis zamanı gelen askerlerin işlemleri ertelenmişti. Merakla beklenen terhis tarihinin ne zaman olacağı sorusuna Milli Savunma Bakanı, cevap verdi. Akar, corona virüsü nedeniyle terhis işlemleri ertelenen ve hala kışlada bulunan askerin, 31 Mayıs itibariyle terhis edileceğini söyledi.

BEDELLİ İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, corona virüsü sebebiyle ertelenen bedelli askerlik alımları hakkında da açıklamada bulundu. Akar, 20 Haziran itibariyle bedelli askerlik alımlarının tekrardan başlayacağını açıkladı.

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da tekrar başlayacağı bilgisini verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.