Hava Durumu

Beşiktaş'taki otobüs kazasında şoför hakim karşısında!

Beşiktaş'taki Balmumcu Tüneli'nde çift katlı İETT otobüsünün bariyere çarpması sonucu hayatını kaybeden 31 yaşındaki yolcu Sevgi Yamaç Yalçın'ın ölümüne ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu otobüs şoförü Baki Tatlı, yaptığı ilk savunmada, telefonuna bakmak isterken bariyerlere çarptığını söyledi. Sanık Tatlı, mahkeme başkanının, "30 km hız limiti olan tünele neden 61 km hızla girdin?" diye sorması üzerine ise, "Yokuş aşağı indiğim için hızımı fark etmedim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Beşiktaş'taki otobüs kazasında şoför hakim karşısında!

İstanbul Beşiktaş'ta 21 Nisan günü meydana gelen kazada, çift katlı İETT otobüsünün Balmumcu Tüneli'nde bariyerlere çarptı.

Yaşanan kazada 31 yaşındaki Sevgi Yamaç Yalçın, bariyerlerin arasına sıkışarak hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından otobüs şoförü Baki Tatlı, "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep" olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şoför Baki Tatlı'nın aşırı hızlı olduğu ve kaza anında cep telefonu ile ilgilendiği tespit edildiği belirtildi.

"TELEFONA BAKAYIM DERKEN BARİYERLERE ÇARPTIM"

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Baki Tatlı bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık yaptığı savunmada, evli ve iki çocuğu olduğunu geçimini de şoförlük yaparak sağladığını söyledi. Olay günü otobüste 6-7 kişi olduğunu söyleyen sanık Baki Tatlı, "Normal seyrimde giderken soldan bir araç beni sıkıştırdı. Bunun üzerine aracı sağa kırdım. Bu esnada da telefonum düştü. Telefona bakayım derken de bariyerlere çarptım. Başka araçlar da çarpmasın ve trafik sıkışmasın diye aracı emniyetli bir yere çektim" dedi.

"YOKUŞ AŞAĞI OLDUĞU İÇİN HIZIMI FARK ETMEDİM"

Uyuşturucu madde kullandığı iddialarını yalanlayan sanık Tatlı, "20 yıllık şoförlük yapıyorum. Daha önce hiç kazaya karışmadım. Olay günü oruçluydum. Kazadan sonra bir sigara içtim polisin getirdiği uyuşturucu madde test cihazı bozuktu. Bu nedenle sonuç öyle çıktı" dedi. Mahkeme başkanının, "Tünele neden o kadar hızlı girdin? Hız limiti 30 km olması gereken tünele neden 61 km hızla girdin?" diye sorması üzerine sanık Baki Tatlı, "Yokuş aşağı indiğim için hızımı fark etmedim" dedi.

"HER ŞEYİMİZİ KAYBETTİK"

Sanık savunmasının ardından kazada hayatını kaybeden Sevgi Yamaç Yalçın'ın eşi Ramazan Yalçın'a söz verildi. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Yalçın, "Hiç kazaya karışmadım diyor ama ben araştırdım daha önce de 2-3 kazası var. 5 yaşında bir kızımız var. Kızımla ne yaşadığımı bir ben bilirim. Her şeyimizi kaybettik" dedi. Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.