Hava Durumu

"Biden'ın Rusya'ya karşı nükleer silah seçeneğini masaya koyması gerek"

ABD'li Cumhuriyetçi Mississippi Senatörü Roger Wicker, Başkan Biden'ın Ukrayna krizinde Rusya'ya karşı nükleer silah dahil her türlü askeri seçeneği masaya koyması gerektiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Biden'ın Rusya'ya karşı nükleer silah seçeneğini masaya koyması gerek"

ABD'nin Mississippi Senatörü ve Silahlı Kuvvetler Komitesi Üyesi Cumhuriyetçi Roger Wicker, Başkan Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüntülü görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fox News televizyonuna konuşan Wicker, Ukrayna'da 200 Amerikan askerinin olduğunu ancak bunların 'eğitim amacıyla orada bulunduğunu' öne sürdü.

Wicker, NATO'nun Rusya'nın batı sınırlarına askeri yığınak yapılabileceğini ve ABD'nin gerektiği takdirde 'askeri adım' atılmasına destek vereceğini söyledi.

'Nükleeri de seçeneklerin dışında bırakmamalıyız'

Senatör, "Askeri adım, Karadeniz'e gemilerimizi konuşlandırıp Rusya'nın askeri kapasitesinin üzerine yıkım yağdırmak anlamına gelebilir. ABD askerlerini sahaya indirmek olabilir, bunu masa dışında bırakmamak gerektiğine inanıyorum. Aynı zamanda ilk taarruz için nükleeri de seçeneklerin dışında bırakmamalıyız. Bunun olabileceğini beklemiyorum ama bu seçeneği masadan kaldırmamak gerekir. Başkan'ın her şeyin masada olduğunu söylemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.