Hava Durumu

Bioenerji uzmanı ve kardeşine bıçaklı saldırı! 'Gözdağı verecektik'

Metafizik ve bioenerji uzmanı Muhammed Kırmızıkan'nın 16 bıçak darbesiyle yaralanmasına, imam kardeşi Emrah Kırmızıkan ise 7 bıçak darbesiyle hayatını kaybetmesine ilişkin davada savunma yapan tutuklu sanık, "Gözdağı verecektik" dedi. Mağdur avukatı ise 8 kişiyle gözdağı verme niyetinin mümkün olmadığını söyleyerek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2021 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2021 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bioenerji uzmanı ve kardeşine bıçaklı saldırı! 'Gözdağı verecektik'

Sosyal medyada kendisini "Metafizik ve Bioenerji Uzmanı" olarak tanıtan Muhammed Kırmızıkan ve Yedikule'de bir mescidin imamı olan kardeşi Emrah Kırmızıkan 23 Şubat 2020 tarihinde saldırıya uğradı. İstanbul Bayrampaşa'daki dükkanlarından çıktıkları sırada bir grubun bıçaklı saldırısına uğrayan kardeşlerden Muhammed Kırmızıkan ağır yaralı kurtulurken, kardeşi Emrah Kırmızıkan ise hayatını kaybetti. Olayın ardından 2'si firari 9 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı.

"TESADÜFEN GEÇİYORDUM" DEDİ KAMERA KAYITLARI ORTAYA ÇIKARDI

Duruşmada savunma yapan sanık Baran Korkmaz arabayla olay yerinden geçtiği sırada birinin cama vurmasıyla araçtan indiğini ve kavganın aniden başladığını söyledi. Birkaç tane yumruk attığını söyleyen Korkmaz kimsenin elinde bıçak görmediğini söyledi. Sanığın savunması üzerine duruşma savcısı, "Kamera kayıtlarına göre iki saat olay yerinde beklediğiniz görülüyor? Ne amaçla gittin?" diye sorunda sanık Korkmaz, "Ne maksatla gittiğimi hatırlamıyorum" dedi.

"GÖZDAĞI VERECEKTİK"

Tutuklu sanık Sabri Ahi ise yaptığı savunmada firari sanık Can Kölan'ın olaydan 1 hafta önce kendisini aradığını söyleyerek, "Muhammed Kırmızıkan'ın tacizci olduğunu, genç kızları taciz ettiğini ve ona gözdağı verilmesi gerektiğini söyledi. Olay günü Can Kölan'ın yanına gittim. Bana Bayrampaşa'ya giderek gözdağı vermemi söyledi" dedi.

"BANA HAMLE YAPACAĞINI DÜŞÜNÜP BIÇAKLADIM"

Olay yerine gittiğinde sanıklar Furkan, Ferhat, Ufuk, Barış Can, Baran ve Umut'u gördüğünü söyleyen Sabri Ahi, "Dükkandan çıkmalarını bekledim. Çıktıklarında ben gözdağı vermek için Muhammed'in yanına gittim. Bir anda arbede yaşandı. Muhammed'in bana karşı hamle yaptığını düşündüm üzerimdeki bıçak ile Muhammed Kırmızıkan'ın kalçasına vurdum" dedi. Olayda hayatını kaybeden Emrah Kırmızıkan'a karşı bir eylemi olmadığını söyleyen Ahi, "Emrah'a karşı bir eylemim olmadı. Arkamı döndüğümde Emrah yerdeydi. Ferhat ve Umut'un elinde bıçak vardı" dedi.

"8 KİŞİYLE GÖZDAĞI KABUL EDİLEMEZ"

Sanık savunmalarının ardından söz alan Muhammed Kırmızıkan'ın avukatı Yakup Çağlar 8 kişi ile gözdağı verme niyetinin kabul edilir olmadığını söyleyerek, "Sabri Ahi arkadan yanaşmak suretiyle doğrudan bıçaklayarak bir ölüm gerçekleşmiştir" dedi. Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.