Hava Durumu

Bir şehir, dünyayı şoke eden üç fotoğraf... Akdeniz'de neler oluyor?

İspanya'nın Kuzey Afrika'da bulunan toprağı Ceuta'da geçtiğimiz hafta dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşandı. Aralarında küçük çocukların da bulunduğu binlerce kişi Fas-İspanya sınırını aşıp Avrupa'ya geçmeye çalışırken yürek parçalayan görüntüler ortaya çıktı. Ceuta'da çekilen üç fotoğraf ise tarihe geçti...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2021 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2021 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bir şehir, dünyayı şoke eden üç fotoğraf... Akdeniz'de neler oluyor?

Dünya geçtiğimiz hafta ajanslara düşen bazı fotoğraflarla şoke oldu.

Binlerce kişi yürüyerek ya da yüzerek Fas'tan İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı olan Ceuta'ya geçmeye çalışıyordu. Avrupa'nın orta yerinde yeni bir insanlık krizi yaratan bu olayın yankıları henüz dinmemişken dünyayı şoke eden bir gelişme daha yaşandı.

Ceuta'ya gelen göçmenleri karşılayan Kızılhaç görevlilerinden biri alkışlanması gerekirken, ırkçı saldırıların hedefi oldu.

AŞIRI SAĞCILARIN SALDIRISINA UĞRADI

Her şey sosyal medyada viral olan bir fotoğraf ile başladı. Bernat Armangue'nin çektiği fotoğrafta, Luna Reyes isimli kadın görevli Ceuta sahiline yeni ayak basmış bir Senegalliye sarılıyordu.

Fotoğraf, Kızılhaç'ın İspanya şubesinin resmi hesabından da paylaşıldı. #GraciasLuna (Teşekkürler Luna) etiketli paylaşımda, "Kurumumuzda çalışan ve Ceuta'da, Arguineguin'de, Kanarya Adaları'nda, mahallenizde, dünyanın her yerinde her gün insanlara yardım eden nice Luna'lar var" deniyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.