Hava Durumu

Birikimimizi paylaşacağız

Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı verilen Arınç, Türkiye ile Gürcistan arasında radyo ve tv yayıncılığı işbirliğini öngören protokole imza törenine de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2012 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Birikimimizi paylaşacağız
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye ile Gürcistan arasında radyo ve televizyon yayıncılığı işbirliğini öngören protokol imza törenine katıldı.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Gürcistan arasında iletişim alanında çok önemli bir adım atıldığını belirterek, bunun Türksat ve Blackseasat arasında mükemmel bir işbirliği olacağını ifade etti.

Törene, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve tüm yönetim kurulu üyeleri, genel müdür yardımcılarının da katıldığını belirten Arınç, "Bütün birikimlerimizi Gürcistan devlet televizyonuyla paylaşacağız, bundan da gurur duyuyoruz. Özellikle iki kanalımızın hem Türksat, Blackseasat uydusundan hem de devlet televizyonuyla yapacağımız işbirliğinden yararlanmasını arzu ediyoruz. Bu, Gürcistan için de çok yararlı olacaktır" diye konuştu.
İmza töreninde Türkiye'den gelen bir heyetin de bulunduğunu ifade eden Arınç, enformasyon alanında Türkiye'de faaliyet gösteren Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun da bulunduğunu belirtti.

İşbirliği protokolü imzalandı
Konuşmaların ardından TRT ile Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti televizyonu ve radyo departmanı arasında ikili işbirliği anlaşmasının protokolü imzalandı. Protokol, TRT ve Acara televizyon ve radyo departmanı arasında, radyo ve televizyon programlarını ücret karşılığında belirli bir lisans süresi için alımını veya karşılıklı program değişimini kapsıyor.

Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'ne ziyaret
Başbakan Yardımcısı Arınç ve beraberindeki heyet daha sonra Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Şevket Ercan Tunç tarafından karşılanan Arınç ve beraberindekiler, üniversite konferans salonunda düzenlenen üniversitenin tanıtım programına katıldı.
Uluslararası Karadeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şevket Ercan Tunç, Türk Gürcü ilişkilerine ve eğitim kurumlarına verdiği destekten dolayı Başbakan Yardımcısı Arınç'a fahri doktora unvanı verdiklerini açıkladı.

Kürsüye davet edilen ve cübbe giydirilen Arınç, daha sonra yaptığı konuşmada, Uluslararası Karedeniz Üniversitesi'nin fahri doktora unvanı vermesinin kendisini çok onurlandırdığını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.