Hava Durumu

Bitirim ikili

Bursaspor evinde konuk ettiği Antalyaspor’u ilkyarıda bulduğu gollerle mağlup etti. Timsah’ın sıralamadaki yeri değişmese de Beşiktaş ve Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada rakiplerle aradaki fark azaldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bitirim ikili
Süper Lig’in 15. haftasında Bursaspor, Antalyaspor’u konuk etti. Timsah Arena’daki karşılaşmaya baskılı başlayan Yeşil Beyazlılar, 13. dakikada rakip fileleri havalandırmayı başarsa da Batalla’nın golü hakem Ali Palabıyık tarafından Arjantinli’nin topu eliyle kontrol ettiği gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 20. dakikada Jorquera’nın pasında sol kanattan hareketlenen Pablo Batalla, son anda çizgi üzerinden topu altıpas içine çevirdi. Kubilay Kanatsızkuş, kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak Timsah’ı 1-0 öne geçirdi.  İlk golün asistini yapan kaptan Batalla, 32’de ceza sahasına girdiği gibi sol çaprazdan yaptığı şık vuruşla farkı 2’ye çıkardı. 

KADER ANI 86’NCI DAKİKA

Mücadelenin 41. dakikasında Deniz Kadah’ın kafa golü durumu 2-1’e getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya her iki takım da tempolu başlarken, 48. dakikada ani gelişen Antalyaspor atağında Harun Tekin yaptığı kritik müdahaleyle pozisyonu savuşturdu. 77’de Fornezzi’nin uzaklaştırmaya çalıştığı top Kubilay’da kaldı. Kubilay’ın pasında gelişine vuruşunu yapan Deniz’in şutu üstten auta çıkarken, 83’te Jorquera’nın kullandığı köşe atışında Merter ‘in kafa vuruşunu kaleci Fornezzi son anda kornere çeldi.  86. dakikada Deniz Kadah’ın kafa vuruşu direkten döndü, devamında Eto’o’nun şutunu ise Harun önledi. Maçtan 2-1 galip ayrılan Bursaspor, puanını 27’ye yükseltti. 

MAÇTAN NOTLAR

PANKARTLA ÇIKTILAR

Bursaspor ile Antalyaspor sahaya ‘Terörü lanetliyoruz’ yazan pankartla çıktılar. Bu pankart tribünlerden büyük alkış aldı. Maçtan önce Kayseri’de patlamada şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

ÇEVİK KUVVETE TEZAHÜRAT

Bursasporlu taraftarlar, çevik kuvvet polislerine tezahürat yaparak destek verirken, terörü lanetleyen tezahüratlar yaptılar. Çevik kuvvet ise tezahüratlarıyla ellerini kaldırıp teşekkür etti.

MAÇA İLGİ AZDI

Bursa’da hava sıcaklığının düşük olması nedeniyle karşılaşmaya olan ilgi bir hayli azdı. Hafta içi olmasına karşın karşılaşmayı 10 bin 248 biletli taraftar izledi. Antalya’dan gelen az sayıdaki taraftar da tribündeki yerini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI

90' Hakem Ali Palabıyık'ın düdüğüyle mücadele sona eriyor.

90' Bursaspor cephesinde maçın sonlarına doğru oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cristobal Jorquera oyundan alınırken, Bilal Kısa yerine oyuna dahil oluyor.

90' Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

89' Cristobal Jorquera'nın pasıyla topla buluşan Deniz Yılmaz bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak yardımcı hakem bu pozisyonda ofsayt bayrağını havaya kaldırıyor. Hakem Ali Palabıyık'ın ofsayt düdüğünü çaldıktan sonra topa vuran Deniz Yılmaz sarı kart ile cezalandırılıyor.

87' Sağ kanattan taç atışıyla başlayan oyun sonrası topla buluşan Jean Makoun ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte Deniz Kadah kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Harun Tekin bu şutu kurtarmayı başarıyor.

86' Yekta Kurtuluş'un ceza sahasına dolduruğu topa penaltı noktası üzerinde Deniz Kadah kafa vuruşunu yapıyor fakat top üst kale direğinden geri dönüyor. Dönen topu iyi takip eden Samuel Eto'o topun kontrolünü sağladıktan sonra sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat top savunmadan geri dönüyor.

83' Sol kanattan Cristobal Jorquera'nın altıpas çizgisi üzerine gönderdiği ortasına Merter Yüce kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Fornezzi zorda olsa bu şutu kornere çelmeyi başarıyor.

82' Antalyaspor oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Rıdvan Şimşek oyundan alınırken, Jean Makoun yerine oyuna dahil oluyor.

81' Rıdvan Şimşek, Bursaspor yarı alanında Pablo Batalla'ya faul yapıyor ve bu müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

78' Ceza sahası dışından sağ çaprazdan Yekta Kurtuluş'un çektiği şut kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

77' Savunmanın geri pasını uzaklaştırmak isteyen kaleci Fornezzi topa iyi vuramıyor ve top Kubilay Kanatsızkuş'un önünde kalıyor. Kubilay, ceza sahası içi sağ tarafından pasını hemen yanındaki Deniz Yılmaz'a atıyor. Deniz, penaltı noktasının hemen sağından çok sert bir şut çekiyor fakat top az farkla auta çıkıyor.

76' Bursaspor'da oyuncu değişikliği; Joshua John, Yonathan Del Valle'nin yerine oyuna dahil oluyor.

75' Yekta Kurtuluş'un pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazından Serge Mbilla Etame'nin çektiği sert şut yan ağlarda kalıyor.

75' Ceza sahası dışı sağ çaprazından Yonathan Del Valle'nin yerden çektiği şutu kaleci Fornezzi direk dibinde topa hakim oluyor.

74' Antalyaspor cephesinde oyuncu değişikliği Danilo Campos oyundan alınırken, Serdar Özkan yerine oyuna dahil oluyor.

73' Charles Fernando'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında ceza alanına gelen ortayı savunma topu uzaklaştırıyor.

71' Cristobal Jorquera'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrasında altıpasın önüne gelen ortaya savunmadan gelen Ertuğrul Ersoy kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fornezzi bu şutu kurtarmayı başarıyor.

70' Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Samuel Eto'o ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Ertuğrul Ersoy topu uzaklaştıran isim oluyor.

69' Sağ kanattan Serge Mbilla Etame'nin ceza alanına gönderdiği ortası savunmadan sekiyor ve arka direkte Samuel Eto'o'nun önüne geliyor. Eto'o, topu düzelttikten sonra şutunu çekiyor fakat top savunmadan geri geliyor.

67' Sağ taraftan Pablo Batalla'nın kullandığı köşe vuruşu sonrasında ön direğe gelen ortaya Ertuğrul Ersoy yükseliyor ancak yükselirken kaleci Fornezzi'ye faul yapıyor.

63' Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Rıdvan Şimşek ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. Bu noktada Ondrej Celustka kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

60' Orta alanda Sakıb Aytaç, rakibi Deniz Yılmaz'a çok sert bir faul yapıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

57' Ceza sahası dışı kaleyi cepheden gören bir noktadan Cristobal Jorquera'nın şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

54' Serbest vuruş için topun başına geçen Pablo Batalla ortasını ceza alanına gönderiyor fakat savunma topu uzaklaştırıyor.

54' Serge Mbilla Etame sağ kanatta rakibi Erdem Özgenç'e yaptığı faul sonrasında sarı kartı görüyor.

50' Sol taraftanköşe vuruşu için topun başına geçen Cristobal Jorquera'nın altıpasın önüne gönderdiği ortasını Deniz Kadah uzaklaştırıyor.

46' Hakem Ali Palabıyık ikinci yarıyı başlatıyor ve ikinci devre Samuel Eto'o'nun santra vuruşuyla başlıyor.

İLK YARI

45'
İlk yarının son düdüğü geliyor ve ilk devre Bursaspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45' Antalyaspor yarı alanında Charles Fernando, rakibi Pablo Batalla'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

45' İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

45' Ceza yayı çizgisi üzerinde topla buluşan Deniz Kadah, kaleye şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor. Dönen topa Deniz tekrar vuruyor fakat top az farkla auta çıkıyor.

43' Antalyaspor'da zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Zeki Yıldırım sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalırken, Charles Fernando yerine oyuna dahil oluyor.

41' GOL! Antalyaspor, Deniz Kadah ile maçta durumu 2-1'e getiriyor.

39' Cristobal Jorquera'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında kale ağzına gelen orta kaleci Fornezzi'de kalıyor.

38' Zeki Yıldırım, Pablo Batalla'ya yaptığı faul sonrasında sarı kartı gören bir başka isim oluyor.

36' Sol taraftan Bursaspor köşe vuruşu kazanıyor. Korner için topun başına geçen Cristobal Jorquera ortasını ceza alanına doğru gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

32' Cristobal Jorquera, golde asist yapan oyuncu oluyor.

32' GOOOLL!! Bursaspor, Pablo Batalla ile farkı 2'ye çıkarıyor. Antalyaspor yarı alanında Kubilay Kanatsızkuş rakibinden kaptığı topla süratle ceza yayının hemen sağına doğru ilerliyor. O noktada Kubilay pasını sol tarafa doğru çıkartıyor. Cristobal Jorquera'ya son anda çarpan top Pablo Batalla'nın önünde kalıyor. Batalla'da ceza sahası içinde sol çaprazdan şık bir vuruş yapıyor ve topu ağlara göndermeyi başarıyor.

31' Erdem Özgenç'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Pablo Batalla şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor. Dönen top ceza yayının hemen solundaki Yonathan Del Valle'nin önüne düşüyor. Del Valle'de topun gelişine şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

29' Sağ köşe gönderine yakın bir noktadan Serge Mbilla Etame'nin yaptığı ortasını kaleci Harun Tekin yumruklarıyla uzaklaştırıyor.

27' Defansın arkasına atılan havadan pasa hareketlenen Pablo Batalla ofsayta yakalanan isim oluyor.

24' Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Yekta Kurtuluş geçiyor. Yekta Kurtuluş'un ön direğe gönderdiği ortasına Serge Mbilla Etame kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

20' Pablo Batalla, golde asist yapan oyuncu oluyor.

20' GOOOLL!! Bursaspor, Kubilay Kanatsızkuş ile maçta 1-0 öne geçiyor. Cristobal Jorquera havadan pasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor. O noktada kaleci Fornezzi topu ıskalıyor ve top Pablo Batalla'nın önünde kalıyor. Batalla'da son çizgiden topu altıpasın içine çeviriyor. Bu noktada Kubilay Kanatsızkuş boş kaleye şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

16' Danilo Campos, rakibi Aziz Behich'e sert bir faul yapıyor ve hakem Ali Palabıyık sarı kartını Danilo için kullanıyor.

15' Cristobal Jorquera'nın köşe vuruşundan kale ağzına gönderdiği ortası kaleci Fornezzi'de kalıyor.

15' Defansın hatasıyla topu önünde bulan Kubilay Kanatsızkuş kaleye uzak mesafeden hafif sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat kaleci Saso Fornezzi bu şutu kornere çelmeyi başarıyor.

13' Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla tekrar buluşan Pablo Batalla, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekiyor. Top ağlarla buluşuyor ancak Pablo Batalla topu önüne alırken eliyle müdahalede bulunuyor ve hakem serbest vuruş kararına hükmediyor.

10' Köşe vuruşu için topun başına geçen Pablo Batalla ortasını altıpasın içine doğru gönderiyor ancak savunmada Chico topu uzaklaştırıyor.

9' Ceza yayının hemen gerisinden Pablo Batalla'nın yerden tam köşeye çektiği şutu son anda Saso Fornezzi kornere çeliyor.

7' Ceza sahası içi sağ çaprazına doğru atılan pasa hareketlenen Pablo Batalla ofsayta yakalanıyor.

5' Hava topu mücadelesinde Ertuğrul Ersoy, Sakıb Aytaç'a yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

1' Hakem Ali Palabıyık maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Bursaspor başlıyor.

MAÇ METRE

STAT: Timsah Arena
HAKEM: Ali Palabıyık, Cem Satman, Serkan Olguncan

BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Ertuğrul Ersoy, İsmail Konuk, Aziz Behich, Merter Yüce, Cristobal Jorquera, Yonathan Del Valle, Deniz Yılmaz, Pablo Martin Batalla, Kubilay Kanatsızkuş
Yedekler: Mert Günok, Sercan Yıldırım, Bilal Kısa, Tomas Necid, Josua John, Ricardo Faty, Vieux Sane
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

ANTALYASPOR: Saso Fornezzi, Rıdvan Şimşek, Ondrej Celutska, Luis Grando ( Chico), Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım, Yekta Kurtuluş, Deniz Kadah, Maciel Danilo, Mbilla Etame, Samuel Etoo
Yedekler: Ozan Özenç, Kenan Horiç, Charles Da Silva, Ramon Motta, Milan Jevtoviç, Jean Makoun, Serdar Özkan 
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay 

SARI KARTLAR: Ertuğrul Ersoy , Erdem Özgenç, Pablo Batalla , Deniz Yılmaz (Bursaspor) Campos DaniloZeki Yıldırım, Charles Da Silva , Mbillla Etame, Sakıb Aytaç, Rıdvan Şimşek (Antalyaspor) 

GOL: Dk 20 Kubilay Kanatsızkuş, Dk.32 Pablo Batalla  (Bursaspor) 41' Deniz Kadah (Antalyaspor) 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.