Hava Durumu

'Bize sorgulayan gençler lazım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen "İstanbul Meridyen Open '17 Uluslararası Münazara Turnuvası"nın ödül törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2017 07:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 07:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Bize sorgulayan gençler lazım'

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde öğrenciyken münazara yarışmalarına katıldığını, sürekli birinciliği kendi okullarının aldığını söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti: "Münazara her şeyden önce özgüven kazandırıyor. Bilgisini hitabet ve iletişim kabiliyetiyle ortaya koyamayan bir gencin hedeflerine ulaşabilmesi çok zordur. Münazara, polemik yapma değil, bilgiyi etkili kullanma sanatıdır. Münazara, kendi fikrini, sözünü, kavramlarını muhatabına dikte etmek de değildir, söz ve mantığın gücüyle bir ikna sanatıdır."

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer siz kendinize güveniyorsanız, kendinizden eminseniz, dinlemek, tartışmak istemeyeceğiniz hiçbir görüş olamaz. Bu özgüveni sağlamanın yolu da kendinizi yetiştirmenizden geçiyor. Bunun için de okumanız, araştırmanız, muhakeme ve mukayese etmeniz gerekiyor. Okuma derken öyle 140 karakterlik sosyal medya okumalarından veya arama motorlarından derlenen kaynağı belirsiz bilgi kırıntılarından bahsetmiyorum. Bize, sorgusuz, sualsiz biat eden, cahil bir gençlik değil, neye inandığını, neyi savunduğunu, neyin mücadelesini verdiğini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım. 15 Temmuz gecesi gördük ki işte bu vasıflara sahip gençlik, gerektiğinde ülkesi ve milleti için, istiklali ve istikbali için gözünü kırpmadan canını dahi ortaya koyabilmektedir. Gençler, bu ülkenin geçtiğimiz 20-30 yıllık beşeri birikimine gözlerini dikenlerin, devşirdikleri kitleye bakarak, kendilerini dev aynasında gördükleri anlaşılıyor. Milletimiz, 15 Temmuz'daki duruşuyla bunlara dev değil adeta sinek olduklarını göstermiştir."

'Tüm inançlar güvence altında'

Erdoğan, fikirlerin rahatça konuşulup, tartışılmadığı yerde şiddetin devreye girdiğini, bunun için düşünce ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunduklarını belirtti. Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde, tüm farklı inanç, düşünce, meşrep gruplarıyla karşılıklı görüş alışverişleri olduğunu dile getiren Erdoğan, "Son dönemlerde Batı'nın İslamofobia konusundaki tavrını görüyorsunuz. Biz tüm inanç gruplarını güvence altına aldık ama onlar aynı şeyi yapmadılar. Faşizan baskı dedik, rahatsız oldular. Bu bir Nazizim dedik, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bizim mabetlerimizi yıktınız, yaktınız, gamalı haçları gerdiniz, duvarlara sizler çizdiniz, yazdınız, yaptınız. Hepsi belgelerle elimizde" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mayıs'ta Kuveyt'e gidecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, bir Türk firmasının tek başıına yurt dışında kazandığı en büyük ihale olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Ana Yolcu Terminali'nin temel atma törenine katılacak. Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir El Sabah ile görüşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.