Hava Durumu

Böyle ihracat görülmedi

Arap Atı yetiştiriciliği ile dikkat çeken Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Fas Jokey Kulübü'nün talebi üzerine 25 kısrak için sperma satışı yaptı. TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, son yapılan ihracatta 85 bin dolar gelir elde ettiklerini belirterek, “Türkiye’de atçılık artık Arapların gözdesi oldu. Arap ülkelerinin büyükelçiliklerinden bize talep geliyor. Satış takvimlerimizi istiyorlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2012 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2012 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Böyle ihracat görülmedi
 
TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Arap atçılığındaki çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyanın atçılık konusunda artık globalleştiğini söyleyen Bilden, Türkiye’nin artık her alanda ihracat yaptığını vurguladı. Türkiye'nin atçılıkta artık söz sahibi olduğunu, Türkiye’de ilk defa Araplara Arap atı sperması sattıklarını vurgulayan Bilden, “Fas Jokey Kulübü, bizim atlarımızın namını duyunca bize müracaat ettiler. Kulüp başkanı geldi, Karacabey'e gittik. Burada 2 gün kaldık. Teknolojimizi görünce de 'bize sperma verebilir misiniz?' dediler. Şampiyonlar şampiyonu Caş, İzbatur ve Ayabakan'ın spermaları 85 bin dolar civarında bir değerle satıldı” dedi.

"ARAPLARA ARAP ATI SPERMİ SATTIK"
Fas'a 25 kısrak için yetecek sperma ihraç ettiklerini ifade eden Bilden, “Araplar bizim atçılığımızı çok beğendiler. Atlarımızı iyi takip ediyorlar. Biz de 25 doz sperma ihraç ettik. 85 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Bundan dolayı da Arap ülkelerimizin büyük elçilikleri ile görüştük. Onlar taylarımızın satış takvimlerini istediler. Bundan sonraki yarışlarda Arap ülkelerinde talep olacak. Gen kaynaklarımızı ticari bir değere dönüştürerek dünya ile paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

"TÜRK ATÇILIĞI TAKİP EDİLİYOR"
Türkiye’de atçılığın önemli bir yere geldiğini ifade eden Bilden, “Bizim 8 hipodromumuz var. Her yıl 5 bin civarında tayımız koşuyor. 2 bini Arap, 3 bini de İngiliz tayıdır. Türkiye’de atçılık önemli bir yerde. Türk atçılığı dünya tarafından takip ediliyor. Bakanlığımızın ciddi çalışmaları var. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde mevzuat açısından değişik adımlar atıldı. Atçılığın gelişmesi konusunda önemli değişiklikler yapıldı. Dünya atçılığına bakarsak Türkiye önemli bir yerde” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.