Hava Durumu

Boyu bir insan eli kadar! Vatandaşları tedirgin ediyor

Genellikle Doğu ve Güneydoğu'nda görülen ancak Ankara'nın Nallıhan ilçesinde sıcaklığın mevsim normalleri üstünde gitmesiyle bazı mahallelerde de rastlanılan ve halk arasında "Sarıkız" olarak adlandırılan boyu bir insan eli kadar olan örümceklerin çoğalması vatandaşlar arasında tedirginlik başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Boyu bir insan eli kadar! Vatandaşları tedirgin ediyor

Nallıhan'da kavurucu sıcakların görülmesiyle birlikte ortaya çıkan örümcekler Nallıhan'da mahalle sakinlerini tedirgin etmeye başladı. Bir insan eli kadar boyu olan ve 1 metre yükseğe zıplayabilen, akrep bile avlayabilen örümceği park ve bahçelerde gördüklerini söyleyen mahalle sakinleri çocuklarını dışarıya çıkartmaya korktuklarını belirtti.

ISIRMALARA KARŞI UZMANLAR UYARDI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıklıkla rastlanan Sarıkız isimli örümcek Nallıhan'da yeniden görülmeye başladı. Zehrinin ölümcül olabileceğini belirten uzmanlar ise vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi. Uzmanlar olası böcek ısırmalarına karşı vatandaşların mutlaka acil müdahale için hastaneye başvurmasını istedi.

"İLAÇLAMA YAPILSA DA ÇIKIYORLAR"

Sarıkız isimli örümceği gören bir vatandaş ise "Sıcaklar çok olduğu zamanda ilaçlamalar yapılsa da böcek örümcek kırkayak her şey çıkıyor maalesef biraz daha dikkatli olmak gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.