Hava Durumu

Bu gece ‘Zaz’ rüzgarı esecek

Bursa Festivali'nin sımsıcak sürprizi Zaz bu gece hayranlarıyla buluşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu gece ‘Zaz’ rüzgarı esecek

Büyük ilgi gören Zaz, 52. Uluslararası Bursa Festivali'nin konuğu olarak yeni albümündeki parçalar ile birlikte en sevilen şarkılarını da söylemek üzere bu akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda.

Dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Zaz Bursa konserinden önce Bursa Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

İşte o Zaz röportajı:

İlk albümüyle 1.3 milyondan fazla satan Zaz, On Ira isimli ilk single çalışmasıyla müjdesini verdiği yeni albümü ülkemizde Sony Music etiketiyle piyasada iki farklı versiyonuyla raflara gelirken, “Je Veux” şarkısını tüm dünyaya ezberleten Zaz ile söyleşi şansı yakaladım ki; Zaz’ı “Melankolik hassasiyetleri olan enerjik bir şarkıcı” diyerek tanımlamam pek hoşuna gitmiş.

Je Veux isimli parçanla kalplerimizi çalalı 3 yıl oldu. Peki Zaz’ın ortaya çıkışıyla Isabelle’in hayatında neler değişti?

Ben hiçbir şey çalmak istememiştim! Eğer yalnızca kalplerinizse, sorun yok. Samimi olmak gerekirse, değiştiğimi düşünmüyorum, çok klasik bir cevap olacak şüphesiz ama içsel bir değişiklik hissetmiyorum. Sadece yoluma devam ediyorum.

Caz türüyle birleşen eski Fransız şarkıları hissi ile biliniyorsun. Peki ya yeni albümün Recto Verso hakkında neler söylemek istersin?

Benim düşüncem, çok sevdiğim caz ve swing’i harmanladığım. Yoğun, derin, güzel şarkılar. Albümün yapım aşamasında çok mevcuttum, stüdyolarda çok süründüm, seçim ve seçenekleri yapımcı ve müzisyenlerle çok tartıştım.

Bildiğim kadarıyla eski Fransız şarkıları, büyürken en az dinlediğin tür. Ama, tarzları bir kenara bırakırsak, şarkı söylerken en çok ilham aldığın şarkıcılar kimler?

Bir tane isim vermek çok zor. Erkeklerde Jacques Brel, kadınlarda ise Ella Fitzgerald.

Konser için repertuarında ne gibi sürprizler var?

Asıl sürpriz yeni gösteri ve yeni şarkılar, umarım radyolarınızda da çalarlar.

2010’da Avrupa Sınırları Aşanlar Ödülü’nü alarak Fransa dışında parçaları en çok çalınan Fransız sanatçısı unvanını da aldın. Peki ya Fransa’da tepkiler nasıldı?

Fransa’da Fransız bir sanatçı Fransa dışında bir başarı yakaladığında hep bir şüphe durumu oluyor. İnsanlar inanmakta güçlük çekiyorlar. O yüzden sık sık evet ben gerçekten de Türkiye’de, Yunanistan’da, Japonya’da, Amerika Birleşik Devletleri’nde şarkı söyledim demem gerekiyor.

MELANKOLİK AMA ENERJİK

Yeni albümünün ilk parçası On Ira’yı Kerredine Soltani yazdı ve “Je Veux” isimli parçanın başarısında da onun payı vardı. Bir şarkıcı olarak sanatçı ifadene onun katkısını nasıl tanımlarsın?

İlk albümle ikinci albüm arasında bir köprü kurmak için yine yola Kerredine ile çıkmak iyi bir yoldu. Sesime enerjisini vermeyi biliyor, o ve diğerleri.

Güzel melodilerle ortaya çıkmana rağmen, şarkılarının sözleri duygusal tonlarda daha güçlü. Senin melankolik hassasiyetleri olan enerjik bir şarkıcı olduğunu söyleyebilir miyiz?

Gayet güzel bir tanımlama, bunu ben de kullanabilir miyim?

LADY GAGA'YI GEÇMEM ŞAKA GİBİ

Türkiye’de birçok uluslararası süperstardan daha çok albüm sattın. Türkiye’deki albüm satışlarında ve radyolarda şarkılarının böyle çok çalınmasındaki başarına ne diyorsun?

Bu hala açıklanamayan bir olay. Türkiye’deki sıralamalara baktığımı ve adımı Lady Gaga’nın veya dünya çapında ünlü büyük starların üzerinde gördüğümü hatırlıyorum. Neredeyse şaka gibi ancak hala sürüyor.(Cenk ERDEM)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.