Hava Durumu

Bükköy direnişi sona erdi

Bükköy’de meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri önerilen tazminatı kabul etti. Bükköy’e giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, ailelerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2012 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2012 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bükköy direnişi sona erdi
Mustafakemalpaşa’ya bağlı Bükköy’de, 10 Aralık 2009’da meydana gelen ve 19 kişinin hayatını kaybettiği grizu patlamasında taraflar anlaşmaya vardı. Maden ocağı sahibi Nurullah Ercan’ın tazminat teklifini kabul eden aileler bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi. Çelik, “Devletin, işverenin, herkesin suçu olabilir ancak bu tablodan sizler adına duyduğu üzüntüyü dile getirmesi ve telafi istemesi son derece önemli. Bir işverenin ‘Ailelerin acısını nasıl hafifletebilirim, bu konuda elimden ne gelebilir, çocukların istikbaline yönelik neler yapabilirim’ diye sizinle bir araya gelmesi son derece önemli” diye konuştu.

YENİ YASAYI DA ANLATTI

Bakan Çelik, 19 işçinin ölümünden tam iki buçuk yıl sonra çıkarılan İşçi Güvenliği ve Sağlığı Yasası’nın detaylarını da açıkladı. Türkiye’de iş kazalarının hala çok yüksek olduğuna dikkati çeken Çelik, “Bu yasanın iki özelliği var. İki risk değerlendirmesi var. Yani sorumlu iş sağlığı güvenliği uzmanı maden ocağına girecek, eksiklik varsa maden ocağı çalıştırılmayacak. Bir işyerine geldi baktı, şartların uygun olmadığını gördü, diyecek ki ‘Bunu tamamla’. Bu eksiklikler tamamlanmadan çalışma izni verilmeyecek” ifadelerini kullandı.

‘HAYATIMIN EN BÜYÜK ACISI’

Maden ocağı sahibi Nurullah Ercan ise, “Hayatımın en büyük acısı” dediği faciayı gözyaşlarıyla anlattı. Korkunç kazada hayatını kaybeden madencilerden geriye kalanların acısını hafifletmek, geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak istediğini kaydeden Ercan, “Geride kalan herkes benim ailem. Daha önce de ilan ettiğim gibi çocuklarımızın tüm eğitim masraflarını karşılamayı ve çalışabilecek yaşa geldikleri zaman arzu ettikleri takdirde kendi şirketlerimizin birinde yeteneklerine uygun bir işte görev almalarını sağlamayı taahhüt ediyorum” dedi.

Rabia DENİZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.