Hava Durumu

Bulgaristan vatandaşlarının virüs getirdiği söylentilerine valilikten açıklama!

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, Bulgaristan uyruklu kişilerin ülkemize corona virüsü getirdiği, yorum ve paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2020 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2020 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bulgaristan vatandaşlarının virüs getirdiği söylentilerine valilikten açıklama!

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Siz saygıdeğer vatandaşlarımız tarafından, Dereköy Sınır Hudut Kapısı'nın geçişe kapatılması yönündeki talepleri ve Dereköy Sınır Hudut Kapısı'ndan giriş yapan Bulgaristan uyruklu kişiler ile ilgili tereddütleri olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca, bazı sosyal medya hesaplarından Dereköy Sınır Hudut Kapısı'ndan giriş yapan Bulgaristan uyruklu kişilerin ülkemize corona virüsü getirdiği yorum ve paylaşımları da gerçeği yansıtmamakla birlikte, bu paylaşımlar vatandaşlar arasında endişe ve paniğe yol açmaktan başka bir şeye yaramamaktadır. Aksine; Dereköy Sınır Hudut Kapımızda corona virüsü (Covid-19) pandemisi salgını için en üst seviyede önlem ve tedbirlerimiz alınmış, Bulgaristan uyruklu kişiler ve sınır kapısından giriş yapan vatandaşlarımız termal kamera ile izlenerek, ateş ölçümleri yapılmaktadır

Daha önceki kamuoyuna yaptığımız bilgilendirmelerde belirttiğimiz üzere Cumhurbaşkanlığımız tarafından açıklanan 21 ülke vatandaşı ve Bilim Kurulunun yasakladığı ilgili yabancıların ülkemize girişine izin verilmemektedir. Bu bağlamda tüm Kırklareli halkının içini ferah tutmaları, tüm bilgilendirmeler şeffaflık için Valiliğimizce paylaşıldığını, hijyen ve temizlik konularında kararlara uymalarını dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.