Hava Durumu

Bursa adliyesi 4'e bölündü

Bursa'da adliyesinde bir bölünme daha yaşandı. Daha önce Ataevler’deki ek hizmet binasına taşınan Denetimli Serbestlik Bürosu’nun bu kez de Uluyol Caddesi üzerindeki bin metrekarelik bir iş hanına taşınması kararlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2012 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2012 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa adliyesi 4'e bölündü

Dolup taşan Uluyol'daki Adliye Sarayı ilk bölünmeyi icra müdürlüklerinin taşınmasıyla yaşadı. Bu yeterli olmazken bir çok birim Ataevler Mahallesi'nde kiralanan lüks bir plazaya taşındı. Buradaki ek hizmet binasına taşınan birimlerden olan Denetimli Serbestlik Bürosu, yeni yerine alışamadan bir karar daha çıktı. Bu kez birimin, Uluyol Caddesi'ndeki Eker İş Hanı'na taşınması kararlaştırıldı.Adalet Bakanlığı tarafından kiralanan 5 katlı iş hanı bin metrekarelik kapalı alana sahip.

Bursa Adliyesi'nin dörde bölünmesinin hem vatandaşlar hem de meslektaşları için yeni sıkıntıları da beraberinde getireceğini kaydeden Baro Başkanı Zekeriya Birkan, "Yeni adliye binasının yapılmamış olması, bunu zorunlu kılmaktadır. Çünkü yeni kurulan mahkemelerle ve denetimli serbestlik gibi bazı büroların son yıllarda büyümesiyle eski adliyenin artık hizmet verememesi sebebiyle bu zorunluluk hasıl olmuştur. Bunun çözümü yeni yerler kiralamak yerine yeni binanın bir an önce bitirilmesidir" dedi.

Bursa Barosu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde BUTTİM Bölgesi'ne yapılacak olan yeni adliye ile alakalı çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Birkan, "Şuan yeni binanın projeleri çizilmekte. Beklentimiz yeni adli yılla beraber yeni adliyenin de temelinin atılıp inşasına başlanmasıdır. İşte o zaman Bursa'ya yakışacak modern bir adliyeye en kısa zamanda sahip oluruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.