Hava Durumu

Bursa Belediye Başkanı Aktaş'tan bayram mesajı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Kurban Bayramı öncesi Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2020 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2020 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Belediye Başkanı Aktaş'tan bayram mesajı

Haber: Merve ÖZDEMİR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu bayram herkesin sosyal mesafe kurallarına uyması konusunda çağrıda bulunurken Arefe Günü dahil 5 gün boyunca Heykel'den Hamitler'e kadar otobüslerin ücretsiz olacağını duyurdu..

Kurban Bayramı öncesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan Bursa Hakimiyet'e bayram özel açıklamalarda bulundu. Başkan Aktaş başta Bursalılar olmak üzere tüm İslam Alemi'nin bayramını tebrik etti.

"Duygusal davranmayalım"

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nı buruk geçirdiğimizi hatırlatan Başkan Aktaş, Kurban Bayramı'nda geçen bayrama göre biraz daha serbestlik olduğunu vurgularken, "Lütfen duygusal davranmayalım, nihayetinde koronavirüse yakalanmış bir kişi ile bu manada muhatap olabiliriz. Özellikle fiziksel temasın süreçte çok etkili olduğunu dolayısı ile mesafe, maske ve temizlik uygulamasının çok önemli olduğunu ifade ediyorum. Bu bayram bu kuralların harfiyen uygulanması en büyük temennimiz" dedi.

Otobüsler 5 gün boyunca ücretsiz

Başkan Aktaş, Bursa'da Arefe Günü'nden itibaren 5 gün boyunca otobüslerin ücretsiz bir şekilde Bursalılara hizmet vereceğini söylerken "Toplu taşıma araçlarımız bayram boyunca çalışacak. Vatandaşlarımıza özellikle benim tavsiyem eğer binecekleri toplu taşıma aracı dolu ise bir sonraki aracı tercih etsinler. Bir sonraki otobüs sadece 5 dakika, bir sonraki metro sadece 3,5 dakika, Yanı sıra Heykel'den başlamak kaydıyla Hamitler Mezarlığımız başta olmak üzere otobüslerimiz 5 gün boyunca ücretsiz hizmet verecek. Bir kez daha belirtmek istiyorum ki toplu taşıma araçlarını kullanırken mesafe ve maske kuralına dikkat edelim. İnşallah sorunsuz sıkıntısız bir bayram olur. Kucaklaşabildiğimiz doya doya hasbihal ettiğimiz bayramları en kısa zamanda tekrar görürüz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.