Hava Durumu

Bursa'da 30'a yakın okulda deprem güçlendirme çalışması (ÖZEL HABER)

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, uzaktan eğitim sürecinde 30'a yakın okulda depreme karşı güçlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2021 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 30'a yakın okulda deprem güçlendirme çalışması (ÖZEL HABER)

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

22 Ocak 2021 Cuma günü uzaktan eğitimin sona ermesiyle birlikte yarıyıl tatili başladı.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemini değerlendiren Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, uzaktan eğitim sürecini avantaja çevirdiklerini kaydetti.

Dülger, "Uzaktan eğitim süreci, bize fırsat sağladı. 30'a yakın okulda deprem güçlendirmesi gerçekleştirdik. Hala çalışmalarımız devam ediyor. Depreme dayanıklı olmayan okullara yıkım talimatına onay gelir gelmez, okulları boşalttık. Onlarla ilgili de ödenek sorunu büyük ölçekte halloldu. Bize ait olan yaklaşık 15'e yakın okulla ilgili ihale hazırlık sürecini başlattık. Hızlı şekilde onların ihalesine çıkacağız. Öğrencilerin okula dönüşünde derslik noktasında bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ama en önemli fırsat okulların depremsel anlamda güçlendirilmesi noktasında bize sağladığı katkı oldu." şeklinde konuştu.

BURSA'DA MESLEK LİSESİ BAŞARISI

Meslek liselerinde öğretmenlerin ve öğrencilerin ciddi sayıda üretim gerçekleştirdiklerinin altını çizen Dülger, "Pandemi döneminde sağlık çalışanlarına, emniyet güçlerine destek oldular. Piyasaya ürün sunarak, kendi yaptıkları işin zevkine vardılar. Bir döner sermaye oluştu. 10 milyona yakın maske ve tonlarca dezenfektan üretildi. Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, hızlı bir şekilde dezenfektan makinası geliştirdi. Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, cerrahi maske üreten makina imal etti" ifadelerini kullandı.

"BURSA'DA EĞİTİM HER YERDE, ÖĞRETMEN HER EVDE"

İkinci dönemde en büyük hedeflerinden biri, öğrencilerle yüz yüze eğitimi gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Dülger, "Öğretmenlerimiz her eve misafir oldular. Onların bir sloganı vardı. "Bursa'da eğitim her yerde, öğretmen her evde" bu sloganı hayata geçirdiler. Temennimiz 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlayabilmesi. Birinci ve ikinci kademe öğrencilerine, 2 haftada bir bazen haftada bir küçük kitapçıklarla soru çözmelerine destek olmaya çalıştık. Bakanlığımızın EBA üzerinden ciddi bir katkısı oldu" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.