Hava Durumu

Bursa'da ağlatan yıkım

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi'nin kaçak binalara yönelik operasyonları sırasında ev sahipleri gözyaşlarına boğuldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2012 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ağlatan yıkım
Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan 'balyoz' operasyonu devam ediyor. Yapı Kontrol Bürosu ekipleri tarafından tespit edilen kaçak binalar tek tek yıkılıyor. Belediye ekipleri tarafından Sırameşeler, Alemdari Soğanlı ve Çiftehavuzlar'da binaların üstüne bir kat daha çıkmak isteyen vatandaşların evleri yıkıldı. Ev sakinlerinin binanın yanına yaklaşmasına polis ekipleri izin vermezken, yıkımlar geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirildi.

İlk 3 yıkım olaysız geçerken, Soğanlı Mahallesi'ndeki çalışmalar vatandaşların tepkisini çekti. Evlerini güçlükle yaptıklarını söyleyen bina sahibi, "Verdiğimiz emeğe yazık. Garibana her zaman haksızlık ediliyor. İşlerim bozuldu, köyden merkeze taşındım. Bir de ceza kestiler" dedi.

Komşusunun evinin yıkılmasına tepki gösteren bir vatandaş ise, "Civarda bir sürü kaçak bina var, onlar yıkılmadı, bu ev yıkılacak. Biz ruhsat çıkardık, bir sürü masraf ettik. Belediye bizim paramızı versin" şeklinde konuştu.



Yıkımların devam edeceğini dile getiren belediye yetkilileri ise, vatandaşlardan kaçak yapılaşmaya yönelmemelerini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.