Hava Durumu

Bursa'da Başkan Aydın'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2020 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2020 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Başkan Aydın'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Başkan Aydın kutlama mesajında; "Milletimizin birlik ve beraberliğin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet ilanının 97.yılını büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz.

Cumhuriyet, vatan için canından olmayı göze alanların, kadınıyla erkeğiyle, tüm yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin mücadele tarihidir. Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi her Türk vatandaşı için kutsaldır ve her Türk vatandaşı bu kutsal görevi kararlılıkla sürdürme azmi içindedir. Bu kapsamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bir asırlık şanlı geçmişe sahip İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda vazife üstlenen kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyorum.

Her alanda sahip olduğumuz kazanımları daha ileriye götürmek ve ülkemizi dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " En Büyük Eserim " dediği Cumhuriyet ve onun temel prensipleri etrafında toplanarak, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve çalışma ile mümkün olacaktır. Türkiye, kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan Cumhuriyet birikimi ile tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkâna, kararlılığa sahiptir. Nitekim ülkemizin önünde kurulan tüm tuzakları, Allah'ın yardımı, milletimizin desteğiyle birer birer bozarak bugünlere geldik.

Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde her günkünden daha çok üretmek, kazanmak ve paylaşmayı hedeflemekteyiz. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı ilke edindiğimiz, çağdaş, demokratik, laik bir dünya devleti olarak bize bu gururu yaşatan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve gazileri minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.