Hava Durumu

Bursa'da berber ve kuaförlerde yeni dönem!

Coronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir tüm yurtta kapalı olan kuaför ve berberler yeniden startı vermek için hazırlanırken Bursa'da da durum aynı oldu. Peki bundan sonra ne olacak sorusuna ise Bursa Berberlar Odası Başkanı'ndan süreçle alakalı açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2020 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da berber ve kuaförlerde yeni dönem!

Haber: Merve Özdemir / Görüntü: Recep Saka

Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylerken bundan sonraki çalışma düzeni hakkında bilgi verdi. Ocak; 11 Mayıs tarihinde berber ve kuaför salonları hizmete girecek. Bizlerde bize gelen genelge ile çalışmalarımıza başladık. Genelge henüz yeni geldiği için dükkanların camlarına asmayı planladığımız sticker henüz yetişmediğinden şimdilik camlarda bilgilendirme amaçlı bir yazı asılacak. O yazıda ise " açılış kapanış saatlerimiz sabah 09.00 akşam 21.00 olacak. Kesinlikle sıra beklemek olmayacak randevulu sistem ile çalışılacak. Sakal tıraşı ustura ile olmayacak ısrar etmeyiniz" şeklinde bir yazı olacak." dedi.

"Hastalığı yaymamak için kurallara uymak önemli"

Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak , berber ve kuaför salonlarının açılacağını fakat henüz hastalığın ortadan kalkmadığını hatırlatarak hem kendi açılarından hem de müşteri açısından tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.Ocak, "Evet berber ve kuaför salonları açılacak fakat bu hastalık henüz bitmiş değil. Bizler bakanlıktan gelen genelge ile tedbirlerimizi aldık. Çünkü müşteri ile yakın temas halinde olduğumuz için taşıyıcı durumunda da olabiliyoruz.Hastalığı yaymamak adına hem biz hem müşterilerimizin kurallara uyması önemli." dedi.

"Her şey tek kullanımlık olacak"

Kuaför ve berber salonlarında gelen genelge ile artık birçok şeyin farklı olacağını bir kez daha ifade eden Ocak, "Eskiden bir havlu birkaç müşteriye kullanılabiliyordu. Artık bir havlu bir müşteriye kullanılacak ve bu kullanılan havlular da normal havlu olmayacak tek kullanımlık olacak. Eğer müşteri de kendi havlusunu getimek ister ise evinden getirebilecek. Bakanlık bize şuan saç tıraşlarına müsaade etti ama sakal tıraşı ustura ile yasak onun yerine tıraş makinesi ile kısaltma yapılabilecek. Saç tıraşı yapılırken müşterimizin maskesi kesinlikte takılı olacak sadece bıyık bölgesi ya da sakalı kesilirken o esnada maskenin çıkarılmasına izin verilecek. Bizler de saç kesim önlükleri kullanacağız.Kurallara uyulmadığı taktirde de cezai yaptırımları olacak" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.