Hava Durumu

Bursa'da çifte katliam

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kulaca köyünde fabrika atıkları dereleri kirletince balıklar topluca ölmeye başladı. Bir piliç fabrikasından atıldığı ileri sürülen kostik madde nedeniyle Kulaca köyü deresinin üzeri can çekişen ve ölü balıklarla doldu. 10 yıldan bu yana belirli zamanlarda piliç fabrikasından dereye kostik maddi bırakılması nedeniyle derede balık katliamı yapıldığını kaydeden köylüler, eylem yaptı

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çifte katliam

Kulaca köyü sakinleri, derelerinin kirlenmesi ve balık ölümleri sebebiyle büyük endişe yaşıyor. . Balık ölümlerinin devam etmesi halinde fabrika önünde eylem düzenleyeceklerini ifade eden Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, dereden toplanan numuneleri test ettireceklerini bildirdi.

\"\"
Uğur, "Büyük büyük balıklar derenin üzerinde ters duruyor. Sabah saatlerinde böyle bir görüntü ile uyandık. Devamlı belirli zamanlarda deremiz kirletiliyor. Kostik adı verilen kimyasal madde salınıyor deremize. Derede yüzen çocuklarımız, su içen hayvanlarımız rahatsızlanıyor. Tarlamızı suladığımızda ürünlerimiz zarar görüyor. Kaymakam bey 6 ay önce köyümüze gelerek, konunun takipçisi olacağını söylemişti. Gelen yetkili olmadı. 10 yıldan bu yana hep böyle oluyor. Bu sadece bizim köyümüzü değil, Yiğitköy ve Hamzabey'e de zarar veriyor. Yetkililerden destek bekliyoruz." diye konuştu.

\"\"

İNSANLARIN SAĞLIĞIYLA OYNANIYOR

Ahmet Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Piliç fabrikasında temizlik yapılırken kullanılan kimyasallar dereye karışıyor. Her ay böyle bir katliam oluyor. Balıklarımız ölüyor. Bu zarar sadece balıklara değil, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara, insanlara da zarar veriyor. Çocuklarımız dereye girince hastalanıyor. Çevre konusunda duyarlılığın arttığı dönemde insan sağlığı ile oynanıyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput'tan yardım istiyoruz. Bu görüntü vatandaşın canına tak etti. Fabrika önünde üç köyün sakinleri ile eylem yapacağız" şeklinde konuştu.

\"\"

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.