Hava Durumu

Bursa'da çiftlere evlilik öncesi eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan program kapsamında, Gürsu Belediyesi tarafından Gürsulu çiftlere evlilik öncesi eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2017 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2017 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çiftlere evlilik öncesi eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, sağlıklı, mutlu ailelerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan 'Evlilik Öncesi Eğitim' ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanıyor. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri çok önemli. Evli çiftlerin, her şeyden önce birbirlerine olan saygılarını koruması, etkili iletişim kurması ve olası sorunlarla baş edebilme becerilerinin olması evliliği ayakta tutan temel taşlardan. Bu eğitimle çiftlere bu konularda bakış açısı kazandırılmakta ve daha bilinçli hareket etmeleri için yol gösterilmekte" dedi.

Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitim programında, evlilik uyumunda; çiftlerin birbirine saygı duymasının, evlilikte dengeli ve adil rol dağılımı yapılmasının önemi vurgulandı. Eğitime katılan çiftlere katılım sertifikalarının yanında, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, aile hukuku, evlilik ve sağlık ile eğitici el Kitabından oluşan kitap seti, Kuran-ı Kerim, tohumlu kalem, not defteri ve gül bulunan hediye paketi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.