Hava Durumu

Bursa'da dev bir proje daha hayata geçirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi hem kaynakların verimli kullanılması hem de enerji maliyetlerinin en aza indirilmesi için Şahin Başol Spor Kompleksi’nde güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2013 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2013 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dev bir proje daha hayata geçirildi

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan uyguladığı projelerde enerji verimliliğini de ön planla tutuyor. Bu açıdan Bursa’nın sahip olduğu tüm kaynakları verimli bir şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde etmeye başladı. İlk olarak BUSKİ’nin acemlerdeki atölyelerinde deneme amaçlı uygulaması yapılan güneşten elektrik enerjisi elde etme sistemi, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı en kapsamlı spor kompleksi olan Şahin Başol Tesisleri’ne de kuruldu. Bünyesinde standartlara uygun futbol sahası, 2 halı saha, spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, fitness salonu ve açık hava spor alanlarının bulunduğu Şahin Başol Spor Kompleksi, aynı zamanda kendi enerjisini üretme özelliğiyle öne çıkmış oldu. Tesislerin kafeterya bölümünün çatısına konulan güneş kolektörleri ile saatte 10 kilovat elektrik enerjisi üretilmeye başladı. Tesisin kullanıldığı elektrik enerjisinin henüz 3’te birlik kısmı güneşten karşılanırken, güneş kolektörü sayısının artırılarak, daha fazla enerji elde edilmesi hedefleniyor.

“ÖNEMLİ BİR ÇEVRE PROJESİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şahin Başol Spor Tesisleri’nde uygulamaya başlayan örnek çalışmayı yerinde inceledi. Beraberindeki BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen’den sistemin çalışma şekli hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, önemli bir çevre projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Sadece bu dönem 100’ün üzerinde spor tesisini Bursa’ya kazandırdıklarını ve bu tesislerde ısıtma, soğutma, aydınlanma gibi enerji maliyetlerinin önem taşıdığını ifade eden Başkan Altepe, “Kente kazandırdığımız tesislerin sürdürülebilirliğini sağlamak için işletme maliyetlerinin mümkün olduğunca düşürmemiz gerekiyor. Özellikle enerji maliyetlerinin en aza indirilmesi için yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldik. Şahin Başol Spor Kompleksi’nde başlattığımız uygulama ile güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladık. Burada üretilen elektrik, tesisin ihtiyaçlarının karşılanmasına kullanılıyor. Tüm tesislerimizde güneşten elektrik elde ederek, tesislerin sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.