Hava Durumu

Bursa'da eczanelerde son durum ne?

Korona virüsünün Türkiye'de görülmesinin ardından alınan yoğun güvenlik önlemleri doğrultusunda vatandaşlarda eczanelere akın etti. Eczane sektöründe malzeme temininde sıkıntı yaşanmasının ardından kısa süreli panik havası yaşanırken konu hakkında Eczacı Ali Ömeroğlu açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2020 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2020 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da eczanelerde son durum ne?

HABER | Merve Özdemir

Korona virüse karşı tedbirli olma konusunda vatandaşın sağlık ürünlerine karşı aşırı yoğunluk göstermesi üzerine sıkıntılar yaşanmıştı. Eczane sektörünün hazırlıksız yakalandığı ama sorunlarını çözmeye çalıştığı şu günlerde son durum hakkında açıklamada bulunan Eczacı Ali Ömeroğlu herşeyin yavaş yavaş düzene girdiğini anlattı.

Ömeroğlu Eczane olarak almış oldukları tedbirleri de hatırlatarak, Sağlık Bakanlığımızın tavsiyelerine uyarak bizlerde eczane olarak gerekli önlemleri aldık. Müşteriler ile yakın temas kurmamak için 1 metre tedbirini alarak elimizde eldiven yüzümüzde maske ile müşterilerimize sağlıklı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz." dedi.

Bağışıklık güçlendiren ilaçlar tükenmekte

İlk başlarda eldiven, maske gibi ürünleri temin etmekte sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Ömeroğlu şimdi ise sıkıntılı olan ürünün bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar olduğunu söylerken, " Yoğun bir talep olunca eldiven, maske, anti dezenfektan gibi sağlık ürünleri konusunda hazırlıksız yakalandığımız için sorun yaşamıştık. Fakat bunları çözmeye başladık. Şimdi ise bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu ilaçlar üretim konusunda biraz sıkıntılı ama inşallah bu konuda da Sağlık Bakanlığımız ve gerekli ilgili kurumların bu husus konusunda bir çözüm getireceklerine inanıyoruz ve bu konuda desteklerini de bekliyoruz" dedi.

Raporu olan hasta kimliği ile ilacını alabilecek

Eczacı Ali Ömeroğlu özellikle ilaç raporu ile ilaçlarını alan kronik hastalara yönelik olan devletin uygulamasını, vatandaşın virüse karşı korunmasına karşılık güzel bir çalışma olduğunu da söyledi.Ömeroğlu, " Başta yaşlı hastalar olamk üzere kronik rahatsızlığı bulunan ve ilaç raporu olan hastaların raporlu olan bütün ilaçlarını doktora yazdırmadan sadece kimlik numaralarını beyan ederek bizden ilaçlarını alabilmektedirler.İlaçlarını da aldıklarına dair biz de onlara bir belge imzalatıyoruz.Bu uygulama ile güzel bir adım atılmış olurken virüsün yayılma riskini minimum indirecek kanaatindeyiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.